Yatırımlarda Antalya payı yüzde 50'yi aştı

Yeni yatırımlarda Antalya ve İstanbul'un payının yüzde 50'nin üzerine çıktığını söyleyen TUROB Başkanı Timur Bayındır, Anadolu'daki yatırımların turizm çeşitlemesi için yararlı olduğunu belirterek, "Diyarbakır, Van, Kayseri, Malatya, Trabzon, İzmir, Eskişehir ve Ankara otel yatırımları açısından cazip şehirler" dedi

EKONOMİ Bakanlığınca Mayıs 2014 ayına ait verilen "Yatırım Teşvik Belgeleri" Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu veriler konaklama sektörü açısından TUROB tarafından derlendi. Mayıs 2014 ayı için ülke genelinde 22 yeni otel projesi "Teşvik Belgesi", 4 otel ise "Modernizasyon/Tevsi Teşvik Belgesi" olmak üzere toplam 26 otel "Teşvik Belgesi" aldı.
5 BİN'İN ÜZERİNDE YENİ YATAK GELİYOR
Toplamda 335,17 milyon Türk Lirası harcanarak tamamlanacak olan yatırımlar ile 1166 yeni istihdam sağlanacak. Yeni otel yatırımları yatak kapasitesini 5 bin 144 adet artıracak. Toplam 15 şehirde yapılacak yatırımlardan otel sayısında İstanbul 4 otel ile birinci, Antalya 3 otel ile ikinci sırada yer alıyor. İlave yapılacak yatak sayısında ise Antalya 1020 yatak ile ilk sırada, Muğla ise 878 yatak ile 2'inci sırada yer alıyor.
2014 yılı Ocak-Mayıs aylarını kapsayan 5 aylık dönemde, ülkemizde 43 ayrı şehirde yeni yatırım yapılacak otel sayısı 148'e yatak sayısı ile 44 bin 962'ye yükseldi. Toplam yatırım miktarı 2 bin 598 milyon TL'ye ulaşacak olup, yatırımların tamamlanmasını müteakip yeni istihdam edilecek kişi sayısı ise 10 bin 183 çıkacak.
"ALTERNATİF TURİZM ÜRÜNLERİNE YATIRIMA YÖNELMEK GEREKİYOR"
TUROB Başkanı Timur Bayındır, otel yatırımlarının Anadolu'ya yayılmasının 2023 strateji planında öngörülen 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşılmasına önemli katkıları olacağını belirterek yatırımcıların başta sağlık ve wellness alanı olmak üzere alternatif turizm ürünlerine yönelik altyapı ve konaklama tesisi yatırımlarına yönelmelerini önerdi. Bayındır, "Mayıs 2014 ayı yatırım teşvik belgelerinde en dikkat çeken husus, yatırımda olan toplam yatak kapasitesinin yarısından fazlasının Antalya ve İstanbul'a yapılacak olması. Anadolu'da başlatılan yatırımlar yavaş seyretmekle beraber turizm çeşitlemesi anlamında son derece yararlı. Diyarbakır, Van, Kayseri, Malatya, Trabzon, İzmir, Eskişehir ve Ankara otel yatırımları açısından cazip şehirler olarak öne çıkıyor" dedi.
(turizmaktüel)

11 Tem 2014 - 12:02 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber