Vatandaş resmi kararı beklemedi; 'Bayram 10 gün' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gündeme getirdiği Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması konusu hâlâ belirsizliğini korurken birçok tatilci şimdiden uzun turlar satın aldı.

Tur şirketlerine gelen talepler tatilcilerin 10 günlük resmi tatil kararını beklemeden uzun turları tercih ettiğini ortaya koydu. Fiyatları ortalama 2 bin euro olan Uzakdoğu ve Afrika turları bu bayramda tatilcilerin ilk tercihi oldu. Bunun yanı sıra Avrupa başkentleri de en çok satılan turlar arasında yer aldı.

REKOR BEKLENİYOR

Sabah gazetesinden Dilek Taş'ın haberine göre Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, bayram tatiline yönelik üç ayrı zaman diliminde tur programı hazırladıklarını söyleyerek, "Bayram tatilinin birkaç gün öncesinde başlayan bir tur hazırladık. Bir başka turu tam bayrama denk getirdik. Bir de bayramın hemen sonrasına denk gelen turlar hazırladık. Talep yoğunluğunun perşembe- pazar arasındaki 4 günlük turlar kadar 10 günlük uzun turlar da olması dikkatimizi çekti. Resmi olarak bayram tatili 10 güne çıkmasa da tatili birleştiren çok sayıda insan var" dedi.
Tekin, uzun tatil planlayanların daha çok Uzakdoğu ve Afrika turlarını tercih ettiklerini belirterek, bu turların fiyatlarının 2 bin euroya kadar çıktığını söyledi. Kurban Bayramı'nda yurtdışı turlarda rekor kırılabileceğini belirten Tekin, "Bayram için 7 bin kişilik kapasite ayırdık. Ancak bayram tatili 9 güne çıkarsa, bu kapasiteyi artırma imkânımız da var" şeklinde konuştu.
İtalya, Orta Avrupa ve Benelüks turlarına da yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Tolga Tekin, Avrupa turlarında fiyatların 299 eurodan başladığını kaydetti. Tekin, "Türk turistler ortalama 800-1000 TL'ye uçağı, oteli ve şehir turu dahil tatil yapabiliyor. Yurtiçinden çok yurtdışına yöneliyorlar" dedi.

Otelciler kararı bekliyor

Yurtiçi turlarda ise her bayram olduğu gibi güneydeki otellerin sanatçılı programları rağbet görüyor. Ancak iç turizmde rezervasyonlardan tatmin olmayan otelciler tatilin 10 güne çıkmasıyla ilgili kararı bekliyor. Mika Tur Genel Müdür Yardımcısı Onur Otruş, Kıbrıs ve sanatçılı turlara ilginin yüksek olduğunu söyleyerek "Tatilin kaç gün olacağına yönelik belirsiz durumdan dolayı rezervasyon için bekleyen çok sayıda insan da var" diye konuştu.

#

19 Eyl 2012 - 16:31 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber