Türklere vizesiz seyahat iptal

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile vizesiz seyahat anlaşmasını 1 Ocak itibarıyla askıya aldıklarını açıkladı

LAVROV,

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşme sırasında son günlerde gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerine dair açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı, iki ülke arasında uygulanan vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak’tan itibaren durdurulacağını söyledi.

Lavrov, Rusya'nın tek taraflı olarak vize uygulamasını askıya almasının sebebini “Türkiye'de gerçek bir terör tehlikesinin bulunması" diyerek ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Türkiye’den gelen tehdidin “hayali olmadığını” söyledi ve “Aksine, bu tehlikeler çok ama çok gerçek. Ve bunu, sorumluluğunu tamamen alarak söylüyoruz” dedi.

VİZELER 2010'DA KALDIRILMIŞTI

Rusya ile Türkiye arasında 2010’da imzalanan anlaşmayla karşılıklı olarak vize uygulaması kaldırılmıştı. İki ülke vatandaşları 90 gün içinde 30 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almadan giriş yapabiliyordu. Dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Türkiye ile Rusya arasında turistik vizenin kaldırılmasını “tarihi bir anlaşma” olarak tanımlamıştı.

27 Kas 2015 - 19:06 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber