'Türkiye'ye tatile gidin'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İspanya’da Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ile görüştü

RİFAİ, “Türkiye, dünyanın bütün turistlerini her zaman olduğu gibi sıcak bir şekilde karşılamaya hazır” dedi. Türk turizmini desteklemek için Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü ile bir mutabakat zaptı imzalamak ve ikili görüşmeler yapmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e giden Bakan Avcı, İspanya Devlet Sekreteri Isabel Borrego ile ardından da Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai ile görüştü. Bakan Avcı’nın heyetinde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Bakanı Murat Ersoy da yer aldı. BM Dünya Turizm Örgütü binasında Bakan Avcı ve Genel Sekreter Rifai, Türk turizmini desteklemek için hazırlanan mutabakat zaptına imza attı.
TÜRKİYE'YE GİDİN MESAJI
Rifai, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye’ye tam desteğini iletti ve turistlere ‘Türkiye’ye gidin’ mesajı verdi. Rifai, “Türkiye bizim için gerçekten çok önemli. Turizm dünyasının kalbinde yer alıyor. Biz desteğimizi verdiğimizde kalbimizle ve aklımızla yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Türk insanı demokrasilerini müdafaa etmek konusunda çok cesur davrandı. Bize düşen Türkiye’nin önemli sektörlerinden turizmi destekleyerek, onların çabalarına omuz vermek. Sahadakilerin gösterdiği cesarete övgülerimizi gönderiyoruz. İmzaladığımız metin uzun süren bir çalışmanın sonucu yapılacaklar listesini içeriyor. Pek çok kişi olayları mazeret göstererek gelmeyebilirdi ama Avcı gelmeyi tercih etti. Böylece dünyaya bir mesaj da gönderiyoruz. Türkiye işinin başında. Ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Dünyanın bütün turistlerini ve ziyaretçilerini sıcak bir şekilde karşılamaya hazır” dedi.
'OLAYIN TURİZME ETKİSİ HER YERDE VAR'
Avcı ise mutabakat zaptının var olan işbirliğinin çok daha ileri boyutlara taşınması için gerekli önlemleri ve önerileri içerdiğini söyledi. Avcı, özellikle kriz yönetimi ve kültürel turizmin geliştirilmesi için alınması gereken tedbirler konusunda mutabakat zaptının çok ön açıcı bir metine sahip olduğunu belirtti. Atatürk Havalimanı’na bombalı saldırının benzer saldırılarda görülmeyen bir süratle bertaraf edildiğini kaydeden Avcı, “Brüksel Havalimanı’na yapılan saldırının ardından havalimanının normale dönmesi 11 günü bulmuştu. Atatürk Havalimanı bütün fonksiyonları ile 6 saatte hizmete girdi. Bu olayların psikolojik etkileri, turizme etkileri her yerde olduğu gibi burada da var. Türkiye’ye mahsus bir sorundan söz edilemeyeceğini anlatmamız gerekiyor. Dünya kamuoyu da artık yaygın terör saldırıları nedeni ile bunun herhangi bir ülkenin özel sorunu olmadığını bunun ile mücadelenin tüm uluslararası camianın dayanışması ile giderilebilecek bir mesele olduğunu gördü” diye konuştu.

24 Tem 2016 - 21:28 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber