Turizme futbol desteği

Antalya’ya 10 günde 135 futbol takımının geldiğini belirten POYD Başkanı Şimşek, “Futbol turizmi sayesinde Antalya’ya bu yıl 1000 civarında futbol takımı gelecek” dedi

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Ocak ayının 10 gününde Antalya'ya 135 futbol takımının geldiğini, yıl içinde gelecek takım sayısının 1000 civarında olacağını söyledi. POYD Başkanı Volkan Şimşek, yaptığı açıklamada, alternatif turizm olan futbol turizminin, ölü sezon olan kış aylarında Antalya bölgesine canlılık kazandırdığına dikkati çekti. Futbol turizmi sayesinde son yıllarda özellikle Ocak ve Nisan ayları arasında, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda futbol takımının Antalya'ya geldiğine işaret eden Şimşek, “Ocak ayının 10 gününde Antalya'ya 135 futbol takımı kamp yapmak için geldi. Ekonomik krizin dünyada etkisinin devam etmesine rağmen futbol turizmi sayesinde Antalya'ya bu yıl 1000 civarında futbol takımı gelecek. Ekonomik kriz olmasaydı bu sayı bin 500'ü aşabilirdi” dedi. Antalya'ya gelen takımların bir kısmının kamp çalışmalarının tamamladığını, bir kısmının kampının ise sürdüğünü kaydeden Şimşek, Antalya'ya kamp için en fazla Ocak ayında takımların geldiğini söyledi. Yurt dışından da takımların kamp için Antalya'yı tercih ettiğine işaret eden POYD Başkanı Volkan Şimşek, Şubat ayında da çok sayıda takımın kamp için Antalya'yı tercih edeceğini bildirdi. Şimşek, futbol takımlarının gelişlerinin Nisan ayına kadar süreceğini belirtti. “DUBAİ FUTBOL TURİZMİNDE RAKİP OLUYOR” Volkan Şimşek, Dubai'nin futbol takımlarını kendi ülkelerine çekmek için yatırımlar yaptığını vurgulayarak, Dubai ve ABD'nin, futbol takımlarını çekmek için büyük ödüllü futbol turnuvaları düzenlediklerini söyledi. Barcelona, Real Madrid, Chelsea gibi büyük takımları kış aylarında ülkesine çekmek isteyen Dubai'nin düzenlediği futbol turnuvalarına katılan takımların masraflarını da ödediğine dikkati çeken Şimşek, “Büyük takımların gittiğini gören diğer takımların da tercihi bu ülkeler oluyor. Bu nedenle futbol turizminden daha fazla pay almamız için Antalya'da büyük ödüllü, büyük takımların katılacağı futbol turnuvaları düzenlenmeli” diye konuştu. Uluslararası futbol turnuvaları yapılması halinde hem reklam gelirlerinin artacağını hem de Antalya'nın daha iyi tanıtılacağını belirten Volkan şimşek, “Dubai ve ABD bunu iyi kullanıyor. Uluslararası futbol turnuvaları ile ciddi gelirler elde ediyorlar. Futbol turizminden daha fazla gelir elde etmek istiyorsak uluslararası büyük ödüllü futbol turnuvaları düzenlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

#

16 Oca 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber