'Turizm sanayiyi solladı'

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, istihdam yaratmada turizmin sanayiden liderliği aldığını açıkladı

TÜROFED 3. olağan genel kurulunda konuşan Başkan Ahmet Barut, dünyada hızlı ilerlemeler kaydedildiğini, Türkiye'nin de bu durumdan üzerine düşeni aldığını söyledi. 
Türkiye'de turizmin son 10 yılda ciddi bir gelişme gösterdiğine işaret eden Barut, hedeflerinden birinin de Akdeniz'in turizmde lider ülke konumuna gelmesini sağlamak olduğunu belirtti. Türkiye'nin turizmde kendini kanıtlamış hem gelir hem de ağırladığı turist sayısı ile dünyada ilk 10 ülke arasına girdiğini vurgulayan Barut, dünya turizmi birinci ligindeki ilk 10 ülkenin Akdenizli 4 ülkesinden birinin Türkiye olduğunu kaydetti. Gelen ziyaretçi sayısı itibariyle Akdeniz'deki rakip ülkelerin performansını da değerlendiren Barut, fiyat-kalite dengesinde de Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını belirtti. 2010 yılında Anadolu'nun çeşitli illerine yeni tesisler kurulduğunu anlatan Barut, istihdam yaratmada da turizmin sanayiden liderliği aldığını ifade etti. Türk turizminin bazı eksikliklere rağmen sağlıklı bir gelişim gösterdiğini belirten Barut, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu gündemine gelen Meslek Yasası tasarısının kısa sürede hayata geçmesini çok önemsediklerini söyledi.

#

21 Ara 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber