Turizm çalışanları örgütleniyor

Alanya'da yeni kurulan Alanya Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği (AYİY-DER) yetkilileri, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti

AYİY-DERBaşkanı Deniz Kanar, kurucu üyeler İbrahim Sar ve Mehmet Erat ile yaptığı ziyarette kuruluş amacı hakkında bilgiler verdi ve ALTİD ile birlikte ne gibi çalışmaların yapılabileceğini görüştü. Turizm sektörünün yiyecek ve içecek departmanlarında genç kadrolaşmadan dolayı personel sirkülasyonunun oldukça fazla olduğunu söyleyen Kanar, yapılanmalarıyla bir yandan müşteri memnuniyetini ve işletmelerin kalitesini yükseltirken bir yandan da çalışanların sürekliliğini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Oluşturacakları personel havuzuyla da işletmelerin ihtiyaç duyduğu dönemlerde kalifiye personelle destek sağlayabileceklerini ifade eden Kanar, personel eğitiminin ön planda tutulacağını dile getirdi. Üye sayılarının ilk aşamada 250 olduğunu, kısa bir süre sonra bu sayının 2 bin 500 dolayına çıkacağını belirten Kanar, “Turizm sektöründeki yiyecek ve içecek departmanındaki iş fırsatlarının geçici olarak görülmesinin önüne geçerek meslek algısı oluşturacağız” dedi.

Yiyecek ve içecek departmanının örgütlenmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise bu yapılanmayı gönülden desteklediklerini ifade etti. Sektörde muhatap alınacak örgütlenmelerin sürdürülebilir turizm alanında olumlu etkiler oluşturduğunu ifade eden Sili, “Alanya bölgesinde dernekleşen yiyecek ve içecek departmanı çalışanları ve yöneticileri önemli bir açığı kapatmış oldu. Önümüzdeki süreçte gereken desteği kendilerine vermeye hazırız” dedi.

20 Şub 2015 - 12:27 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber