Turistler halimize gülüyor

ALANYALI işadamı Hasan Okşar, Alanya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sonucu Oba ile Alanya'yı birbirine bağlayan 4211 metrekarelik yolu ve parkı telle 2011'in Ağustos ayında çevirmişti.

Kerim TOKSÖZ Dönemin Oba Belediye Başkanı Şefik Türktaş, Göl Mahallesi, Fatih Caddesi'nde 7, 10, 12 ve 20 metrelik yollar, çocuk parkı ve yeşil alanı kapsayan 4211 metrekarelik alanda çalışma yaparak, bu bölgeyi kamuya kazandırmıştı. Alanya ile Oba'yı birbirine bağlayan köprüyü 2004 yılında yaparak, hizmete açmıştı. OKŞAR DAVAYI KAZANMIŞTI 16 Mayıs 2005 yılında Okşar, "Oba Kasabası, 2772 parsel taşınmazın tamamı 4211 metrekarelik alanda İmar Planı yapıldı. Taşınmaza ait 1 adet 7 metrelik, 1 adet 10 metrelik, bir adet 12 metrelik ve bir adette 20 metrelik yol, ayrıca 20 metrelik yol konuldu. Yine bir yeşil alan ve çocuk parkı ayrıldı. Taşınmaz üzerinde bulunan portakal ağaçları kaldırıldı. Belediye de bu taşınmaz üzerinde kamulaştırma yapmadı. Taşınmaz Kanunu'nun 30. maddesi uyarınca yapılması gereken devir işlemlerine tevessül edilmeden taşınmaza el atıldı. Herhangi bir istimlak bedeli ödenmedi. Belediyenin müdahalesinin men'ini istiyorum" diyerek Alanya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme ise, Okşar'ın şikayeti, bilirkişilerin raporuyla birlikte 4211 metrekarelik alanının belediyenin müdahalesinin men'i yönünde karar vermişti. "BÖLGENİN 1984'TE PLANI HAZIRLANMIŞ" Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, 1 yıldır kapalı kalan yol ve parka ilişkin Eylül ayında yerle ilgili istimlak davasının yapılacağını açıkladı. Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyetinin rapor hazırladığını da ifade eden Hatipoğlu, "Kamu yararına acil bir şekilde yapılması gereken istimlaklar için Bakanlar Kurulu'nun kararı gerekiyor. Bizlerde bu karar olmaması nedeniyle Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolun açılması ve İmar Planı'nda tarla konumundaki bölge için istimlak bedelinin belirlenmesi yönünde davamızı açtık. Alanya Belediyesi, bu bölgede 1984 yılından İmar Planı hazırlamış ve bunu uygulamaya koymuştur. Yüce mahkemenin Eylül ayında davayı sonuçlandırmasını dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

#

17 Ağu 2012 - 02:40 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- maalesef gülmekle kalmıyorlar alanyamızı dünyaya reklam yapıyorlar.neden acaba ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 02:40

Çorum Haber