Tiflis'te gurur günü

Alanya Ufuk Eğitim Kurumları yöneticileri, Tiflis'te Gürcü çocuklardan İstiklal Marşı'nı dinlerken duygu dolu anlar yaşadılar

- Ferit KESEN ALANYA'DA faaliyet gösteren Ufuk Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te faaliyet gösteren Çağlar Eğitim Kurumları bünyesindeki okulların mezuniyet törenine katılmak üzere Alanya'dan çok sayıda işadamı ile Gürcistan'a gezi düzenledi. Geziye Ufuk Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri İşman, Ufuk Eğitim Kurumları Başkan Vekili ve Alaiye Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uysal, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, Turgut Reis Dershanesi Yönetim Kurulu üyesi Turhan Aktaş,  Ufuk Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Akpınar, AK Parti AR-GE Başkanı ve Mc Donalds Alanya sahibi Zekai Avcı, AKP'li Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Sinanoğlu, Yeni Alanya Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Kesen, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Sadullahoğlu, Diş Hekimi Meral İşman ve Diş Hekimi Gülten Sinanoğlu katıldı. ALANYA HEYETİ COŞKUYLA KARŞILANDI Heyet, Tiflis'e Antalya ve ilçelerinin ortaklaşa kiraladıkları 180 kişilik uçakla gitti. Heyette AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Rixos Otelleri sahibi Fettah Tamince de yer aldı. Alanya Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi'nin Tiflis'teki kardeş okulu olan ve 350 öğrencisi ile 18 yıldır faaliyet gösteren Gürcü-Türk Demirel Koleji'nin bir kısım giderlerini finanse eden Ufuk Eğitim Kurumları yönetim kurulu üyeleri ile Alanyalı işadamlarından oluşan heyet, destekledikleri okulların Türk ve Gürcü öğrencileri tarafından büyük coşku içerisinde karşılandılar. Gürcü yetkililer tarafından da ağırlanan Alanya heyeti, Tiflis'te 2 bin 500 kişinin katıldığı mezuniyet balosu öncesi Tiflis Işık İlkokulu'nda kermes ve akşam yemeğine katıldılar. Meşhur Radisson Blu Otel'de konaklayan Alanya heyeti, Tiflis Demirel Koleji ziyaretlerinin ardından 'Tiflis denizi' adı verilen yapay gölün kıyısında piknik yaptılar. Alanya heyeti, Gürcistan gezisi sırasında Ruslar tarafından Alman esirlere yaptırılan tarihi Tiflis metrosundan çok etkilendi. GÜRCÜ ÇOCUKLAR 'TÜRK' GİBİYDİ Demirel Koleji mezuniyet töreninde her yaştan Gürcü ve Türk öğrencilerin, hep birlikte İstiklal Marşı okumaları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çağlar Eğitim Kurumları'nın Gürcü öğrencilerinin çok güzel Türkçe konuşmaları dikkat çekerken, Gürcü çocuklar Türkçe şarkılar söylediler, şiirler okudular, dans gösterileri yaptılar. Ankara oyun havaları eşliğinde bir Ankaralı gibi oynayan Gürcü çocukların, Türk folklor danslarındaki yetenekleri de izleyenleri büyüledi. Alanya heyeti, finansal destek sağladığı Çağlar Eğitim Kurumları'nın mezuniyet töreninde gurur ve duygu dolu anlar yaşadı.

#

27 May 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber