Thomas Cook'un umudu Türkiye

Akdeniz destinasyonlarındaki politik gelişmeler, sahte zehirleme davaları ve Hurricane Kasırgası nedeniyle gelir kaybına uğrayan Thomas Cook'un hisselerinde sert düşüş yaşandı. Öte taraftan, İspanya'da fiyatların tavan yapmasına neden olan turist akınının Türkiye ve Mısır talebinin yükemesiyle ortadan kalkacağı belirtildi

AVRUPA'NIN TUi'den sonra en büyük ikinci seyahat grubu Thomas Cook'un gelirleri yüzde 3 artmasına rağmen karının 34 milyon pound düştüğü belirtiliyor. Grubun genel kar marjı ise yüzde 23.4'ten yüzde 22.1'e düştü. Thomas Cook'un İngiltere operasyonlarında yaşanan zorluklar, hissedarlarda kötümser bir hava oluşmasına neden oldu. Thomas Cook hissedarlarının kötümser olmalarına en büyük neden olarak şirketin güçlü olduğu Akdenizdestinasyonlarındaki siyasi kargaşa ve buna bağlı olarak turist akınına uğrayan İspanya'nın daha rekabetçi bir pazar haline gelmesi gösterildi. 
'FİYATLAR ARTTIKÇA ARTTI'
''Seyahat sektöründe rekabet zaten sıkıyken, Akdeniz çanağındaki destinasyonlarda yaşanan karmaşa nedeniyle adeta turist akınına uğrayan İspanya otelleri fiyatlarını yükselttikçe yükseltti" denilen açıklamada, "Politik gelişmeler Türkiye'nin güçlü turizm sektörünü etkilerken, Mısır ve Tunus terör saldırılarıyla uğraştı. TUi gibi rakipleri ile rekabet eden Thomas Cook, İspanya destinasyonundaki fiyat artışını müşterilerine kısıtlı oranda yansıtt" ifadelerine yer verildi.
THOMAS COOK HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ
Thomas Cook'un karlılığında yaşanan düşüş şirketin borsa hisselerini de vudu. Thomas Cook hisseleri FTSE250'de 9 puan birden düşerken, rakibi TUi'nin hisseleri de yüzde 1.2 değer kaybetti.
'YATAK MALİYETİ VE FİYAT BASKISI ARTTI'
Hargreaves Lansdown adlı sermaye şirketinin analisti Nicholas Hyett, "Doğu Akdeniz destinasyonlarındaki politik karmaşanın ardından tur operatörleri İspanya'ya ağırlık verdi. Bu durum, Thomas Cook'ta hem yatak maliyetini arttırdı hem de fiyat baskısı oluşturdu. Tatilciler yeniden Türkiye ve Mısır gibi destinasyonlara dönmeye başlarken, Thomas Cook da maliyetlerini kontrol etme çabasına giriyor" ifadelerini kullandı.
'TÜRKİYE VE MISIR TALEBİ YÜKSELİYOR'
Erken rezervasyonların geneline ilişkin net bilgi vermese de, ilk glen veriler İngiltere'de Yunanistan'ın yanında Türkiye ve Mısır talebinin yükseldiği yönünde. Thomas Cook, bu durumun İspanya desitnasyonu üzerindeki baskıyı sileceğini açıkladı.

23 Kas 2017 - 20:41 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber