Tatilcilerin gözdesi açık ara Antalya oldu

TÜRSAB Raporu'na göre yerli turist, bu yıl Ramazan Bayramı'nda Antalya'da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak

BU yılı Rus turistteki düşüşe rağmen 43 milyon yabancı turist ile kapatmayı hedefleyen turizm sektörü, yerli turistte de bayram sonrasında ciddi bir artış öngörüyor. Önce seçimler, sonra lise ve üniversite sınavları, son olarak da Ramazan ayının yaz aylarına rastlaması ile yerlide sezonu geç açan turizmciler için bayram tatilcisiyle birlikte geç de olsa yoğun bir hareket başlayacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 'Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre bu dönemler için erken rezervasyonla tatilini planlamış olanların oranı yüzde 80'leri buluyor. Yüzde 60-65 oranında kredi kartına taksit yaptırmayı tercih eden tatilci taksit sayısını da 4-6 ay olarak ödüyor. Daha çok Çeşme ve Bodrum'a talep gösteren yerli turist bu Ramazan Bayramı'nda Rus pazarındaki kayıp nedeniyle fiyatları ucuzlayan Antalya Bölgesi'ne normalden daha fazla ilgi gösteriyor. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Bayramda gecelik oda başına 300 liradan başlayan fiyatlarla tatil yapmak mümkün. Bu da 3 gece 4 günlük tatil için 900-1000 TL civarında bir bütçe ayrılması anlamına gelir. Yurtdışı turlarda ise kişi başı ortalama 190 Euro’dan başlayıp 4 bin 900 Euro’ya kadar farklı fiyat aralığında tur seçenekleri bulunuyor" dedi.

TÜRSAB RAPORUNUN SATIR BAŞLARI:

* Bayram ve sonrasında sektörde sınavlar, seçimler ve havaların ısınamaması gibi nedenlerle düşük seyreden satışlarda bir hareket yaratacağı görülüyor. Özellikle Rus turistteki düşüşü telafi etmek isteyen Antalyalı turizmci yerli turiste indirim imkanları sunuyor.

* Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen izinlerini kullanmamış olanların bu haftayı birleştirerek tatil süresini uzatması bekleniyor.

* Bayramlara yönelik erken rezervasyon oranı yüzde 80'leri buluyor.

* Bu yıl fiyatlardaki düşüşün de etkisi ile son dakika rezervasyonlarında da artış gözleniyor.

* Fiyatların esnekliği bakımından Antalya açık ara çok tercih ediliyor. Özellikle Antalya'da bir kişinin harcadığı tatil parasının yelpazesi çok geniş, geceliği 100 liradan bin 100 liraya kadar her keseye göre fiyat alternatifleri var.

* Bodrum ve Çeşme ise Antalya'ya göre biraz daha pahalı kalmış durumda.

* Ödemeler bakımından satın alınan tatillerin yüzde 60-65'lik kısmı 4-6 taksitlendirme ile alınıyor. Yüzde 30'luk kısım ise nakit olarak ödeniyor.

* Ramazan Bayramı dönemi otellerin zirve doluluklarının olduğu döneme denk geliyor.

* Ramazan Bayramı döneminde otellerdeki ortalamanın Antalya'da yüzde 35'ler seviyesinde yerli turist olacağı öngörülüyor.

* Yerli turist bu yıl Ramazan Bayramı'nda Antalya'da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 ucuz bayram tatili yapmanın keyfini çıkaracak. En çok indirimi yüzde 35'leri aşan indirimle Side'de bulmak mümkün olacak.

07 Tem 2015 - 17:56 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber