Syedra turizme açılıyor

Bölgenin önemli antik kentlerinden birisi olan Syedra, konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor

SYEDRA Antik Kenti, geliştirilen ve bir yıl içinde tamamlanması öngörülen projeyle yeniden canlanacak. Seki Mahallesi’nde bulunan ve kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta olan Syedra Antik Kenti’nin düzenlenmesi konusunda yeni bir aşamaya gelindi. Antik kenti gezmek isteyenlerin rahat dolaşımını sağlayacak olan "Yürüme Yolu Düzenleme İşi" ihale aşamasına geldi. Alanya Kaymakamlığı’nın talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Alanya Müze Müdürlüğü ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce hazırlanıp, Koruma Bölge Kurulu tarafınca onaylanan proje doğrultusunda ziyaretçiler belli bir güzergahı rahat gezebilecek, bilgilendirme levhaları sayesinde antik kent hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Söz konusu proje, Alanya Kaymakamlığı tarafından başlatılan Syedra Antik Kenti’nin düzenlenmesine ilişkin bütüncül bir projenin ilk etabını oluşturuyor. Ödeneği Antalya Valiliği tarafından kültür varlıklarının onarımına ilişkin katkı payından tahsis edilen proje hakkında bilgi veren Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya’nın son derece önemli bir kültür ve turizm varlığı olan Syedra, kültür turizmine açılıyor. Syedra Kalesi'nin günümüze ulaşan kalıntıları, çevre düzenleme projesiyle korunacak ve tarihi doku daha görünür hale getirilecek" dedi.

18 Haz 2015 - 17:41 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber