SunExpress Alanya'yı şok etti: Sadece 16 uçuş...

Bakan Çavuşoğlu'nun ısrarıyla tekrar GZP'ye dönen SunExpress'in, 2018 sezonu boyunca sadece 16 uçuş öngörmesi turizmcileri de şok etti. Sektör temsilcileri "Alanya'ya yazık olur" diyor

Yasin ARAZ

DAHA önce uçtuğu Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nı (GZP) terk edip, geçtiğimiz sezon uçuş yapmayan SunExpress'in CEO'su Jens Bischof önceki gün "GZP'den Köln'e uçmaya başlayacağız" demişti. ALTİD Başkanı Burhan Sili ise SunExpress'in Köln'ün yanısıra Stuttgart'tan da GZP'ye uçacağını iddia etti. Ancak bu uçuşların tüm sezonda sadece 16 uçuşla sınırlı kalacağının öğrenilmesi adeta soğuk duş etkisi yarattı. Alanyalı turizmciler "SunExpress'e yakışmadı" dediler. 
'ÇOK ÜZÜCÜ BİR HABER'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu yaptığı değerlendirmede, SunExpress'in 16 uçuşla sınırlı öngörüsünün oldukça üzüntü verici olduğunu söyledi. Dahaoğlu "Haberler ilk başta sevindiriciydi ancak plan ve program netleşmeye başladıkça üzüntü verici bir hale geldi. SunExpress'in GZP'ye sadece 16 uçuş gerçekleştirme planı çok garip. Türkiye'nin en hızlı yükselen havalimanlarından birisi GZP. SunExpress'in bu bakışı bizleri üzdü" dedi.
'GİDİŞİ GİBİ GELİŞİ DE ÜZÜCÜ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ise "SunExpress'in GZP'den ayrılışı büyük bir üzüntü yaratmıştı, gelişi de gidiş üzüntüsüne yakın bir geliş oldu. Bu haberin ardından, SunExpress'in turizm sektörünü pek sevindirdiğini sanmıyorum. Umuyorum beklediğinden büyük talep görürler ve gelecek yıllarda GZP'yi uzun süreli planları arasına dahil ederler. Ben Alman pazarında ciddi bir artışın yaşanacağı önümüzdeki sezonda, SunExpress'in bu hatadan dönmesini de ümit ediyorum" dedi.

21 Şub 2018 - 23:50 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber