Rusya'nın tatil kıyağı

Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2012-2013 yılbaşında 10 gün tatil yapılması yönünde öneriyi bakanlar kuruluna sundu. Yeni tatil teklifine göre 1 Mayıs İşçi Bayram’ı için 5 gün, 9 Mayıs Zafer Bayram’ı için de 4 gün tatil var.

Resmi olarak daha önce 5 gün olan Yılbaşı tatili süresi, Ortodoks Kilisesinin 7 Aralık’ta kutladığı “Hz. İsa’nın doğum günü” ile birleşiyor. Böylece yılbaşı tatili 30 Aralık 2012 tarihinden, 8 Ocak 2013 tarihine kadar uzatılmış olacak.
 
Ayrıca daha önce 4 gün olan 1 Mayıs tatili 5 güne çıkarılırken, 9 Mayıs’ta kutlanan “Zafer Bayramı” tatili ise 4 güne çıkarılacak. Rusya halkı yeni teklife göre 1-5 Mayıs ve 9-12 Mayıs günleri arasında çalışmayacak. Superjob.ru portalın yaptığı ankete göre Rusya halkı yeni tatil günlerinden çok memnun oldu. Ankete katılan 1600 kişiden yüzde 80’ini ek tatil günlerinden memnun olduğunu ifade ederken, yüzde 10 fazla tatile karşı çıktı.
 
Yorum yazan Rusya vatandaşları, “Şimdi tatile hazırlanıyoruz. Bu mükemmel. Kışın kayak ve baharda yazlık havası alma imkanı olacak. Aileler için birlikte zaman geçirme adına önemli fırsat.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Uzun tatil istemeyenlere göre ise gelişmiş ülkeleri yakalamak için daha çok çalışmak gerekiyor.

#

01 Eki 2012 - 18:48 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber