Rusya'dan turizmciyi şok eden karar!

Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından vurulmasının ardından Rus tur operatörü, Türkiye satışlarını durdurdu

RUSYA'DA faaliyet gösteren tüm tur operatörleri Türkiye'ye dönük tatil satışını durdurdu. Türkiye satışlarını ilk durduran tur operatörü Natalie olurken, daha sonra Biblio Globus da listeye dahil olmuştu. Yayınlanan son listeye göre, Intourist, Tez Tour, Coral, Pegas ve Anex de Türkiye satışlarını durdurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirtmişti.

 Tur operatörlerinin aldığı karar Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Türkiye Rus turistler için artık güvenli bir ülke değil. Rus turistlerin Türkiye'ye gitmesini tavsiye etmiyoruz" açıklamasının ardından geldi. Türkiye satışlarının durdurulması, üçüncü ülkeler aracılığı ile yapılanları da kapsıyor.

Tur operatörleri tarafından yapılan açıklamalarda, Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi nedeniyle söz konusu kararın alındığı duyuruldu.

OPERATÖRLER ARADA KALDI

Rusya'da faaliyet gösteren Türk tur operatörleri ise arada kalmış durumda. Bir yanda kanunlarına tabi oldukları Rusya ve Rusya kamuoyu, diğer yanda ise Türkiye. Bilindiği üzere şu anda Rusya'dan Mısır'a yönelik tüm uçuşlar durdurulmuş vaziyette. Buna bir de Türkiye'nin eklenmesi, hacimlerinin yüzde 70'i Türkiye destinasyonu olan tur operatörlerini batma noktasına getirebilir. Satışların durdurulmasının ölü sezona denk gelmesi bir avantaj olsa da, şubat ayına denk gelen erken rezervasyon dönemine sarkması tur operatörlerini endişelendiriyor. 

Kaynak: Turizm Güncel

25 Kas 2015 - 13:52 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber