'Rusların Türkiye'ye gidişi yasaklanabilir'

Rusya tüketici hakları gözlemcisi Rospotrebnadzor, internet sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye'de zehirlenme olaylarının artması durumunda, Rus turistlerin bu ülkeye gidişinin yasaklanabileceğini duyurdu

RUSYA tüketici hakları gözlemcisi Rospotrebnadzor, internet sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye'de zehirlenme olaylarının artması durumunda, Rus turistlerin bu ülkeye gidişinin yasaklanabileceğini duyurdu. Türk yetkililer ise zehirlenme olaylarını doğrulamıyor.
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), 23'ü Alanya'da ve 24'ü Belek'te olmak üzere 69 Rus turistin mide ve bağırsak iltihabı nedeni ile zehirlendiği açıklandı. Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu Kemer'de de 69 Rus turistin zehirlendiği iddia edilmişti.
Rospotrebnadzor'un gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilen açıklamada, "Türkiye'deki durum daha da kötüye giderse, Rus turistlerin bu ülkeye girişlerinin yasaklanması ile ilgili konu gündeme gelecek…" uyarısı yapıldı.

'TUR OPERATÖRLERİ PROFESYONEL ÇALIŞMIYOR'

Rospotrebnadzor, turistlerin sağlığı açısından tur operatörlerine de "profesyonel" çalışmadıkları suçlamasında bulundu. Türk tarafına sitemde bulunan Rospotrebnadzor, "2011 yılından itibaren kurumumuz Türkiye Sağlık Bakanlığı'na enfeksiyon hastalıklarına karşı mücadele için defalarca işbirliği önerdi. Fakat şimdiye kadar Türk tarafının kabahati yüzünden söz konusu belge halen imzalanamadı." iddiaları yer aldı. '

YASAK UYGULAMA HAKKI VAR'

Konuyla ilgili  konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, "Rosptrebnadzor'un böyle bir yasağı uygulama hakkı var. Daha önce deli dana hastalığı nedeniyle İngiltere için uygulanmıştı." dedi.

'GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, zehirlenme olaylarıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Kılıç, "Biz her iki otelde de gereken incelemeleri yaptık ve dolayısıyla sonuç olarak zehirlenme olaylarını doğrulamıyoruz." dedi.

07 Ağu 2013 - 18:26 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

turızmci - nerde o günler adam gıbı turıst gelır inşallah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 18:26

Çorum Haber