"Ruslardan vazgeçmeyelim"

Akpınar Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınar, şu an Rus pazarı yokmuş gibi planlama yapılması gerektiğini belirterek, “Rusya dışında ancak Rusça konuşan ülkelere daha çok ağırlık vermek gerekiyor

EĞER

Türkiye-Rusya ilişkilerinde düzelme olursa, reklam stratejilerini yeniden oraya göre düzenlemek sıkıntı olmaz. Ama şu an eski Rus cumhuriyetlerine, Balkan pazarına, Avrupa ülkelerine ve Çin’e yönelmiş durumdayız. Bu bizim B planımız olmakla birlikte yeni pazarlar da bakıyoruz. Ürünümüz çok kaliteli bir ürün ve dünyanın her yerinden talep görebilir” diye konuştu.

Avrupa'nın yanı sıra özellikle Çin, Şangay, Japonya ve Hindistan pazarına yönelik hızlı ve etkili bir tanıtımın Rusya'dan kaynaklanan kayıpları kısmen de olsa telafi edebileceğini vurgulayan Turizmci Akpınar, “Türkiye Turizm cenneti, bir milyonu aşkın kişiyi istihdam ediyor, sadece benim otellerimde çalışan sayısı aileleriyle birlikte bin kişi faydalanıyor. Ege ve Akdeniz sahillerinde yaşayan vatandaşlarımızın geliri turizmden sağlanıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

EXPO 2016 CAN SİMİDİ OLACAK

Turizmde yaşanan Rus krizine karşı, 23 Nisan’da açılacak olan Expo 2016 Antalya’nın can simidi olabileceğini öne süren Akpınar “Expo 2016 Antalya’nın bütçesi var. Bu bütçeden, EXPO’ya katılacak ülkelerde tanıtım ve promosyonlar yapılmalı. Turizmde yaşanan krize karşı Expo 2016 Antalya can simidi olabilir. Ülkelerde bu konuda tanıtım yapılmalı” diye konuştu.

EN BÜYÜK PROBLEM AKTARMALI ULAŞIM

Turizm yatırımını yapmadan önce iki kez dünya turu yaptığını söyleyen Akpınar, “İki kez Dünya turu yaptım, her yıl 5-6 kere de yurt dışı seyahatlerinde bulunuyorum, bizim ülkemiz gibi bir sahile sahip ülke görmedim. Bizim en önemli sorunumuz ulaşım. Turistlerin İstanbul aktarmalı gelmek istemeyişi, tüm ülkelerden direkt tarifeli seferlerin olması gerekir. Ulaşım sorununa devletimiz destek olursa, bu dönem yeni pazarlara yapmış olduğumuz tanıtımlardan geri dönüş sağlayacağına inancım vardır” dedi.

30 Oca 2016 - 16:49 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

nuri - Personelin İngilizcelerinin geliştirilmesi şart. Son yıllarda çokları Rusçadan başka dil bilmiyor!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ocak 16:49

Çorum Haber