Kayıt dışı turizme darbe

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) tarafından başlatılan kaçak acente faaliyetlerinin Side ve Manavgat'taki ilk kısmı tamamlandı.

Tolga ŞİLİL
Alınan bilgiye göre, onlarca kaçak acente işleten veya alanı olmadığı halde tur satışı ve taşımacılık gerçekleştiren işletmelere yüklü miktarda para cezaları ve kapatma uygulandığı bildirildi. Sezon boyunca sürdürülecek kaçak acente denetim faaliyetleri Alanya'da da önümüzdeki günlerde başlatılıyor. Antalya TÜRSAB BYK, Alanya TÜRSAB BYK ve Alanya Turizm Müdürlüğü ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek olan denetlemelerde öncelikle yapılan ihbarlar değerlendirilecek. Daha sonra turistik bölgelerde yol çevirme çalışmaları ve alan taramaları gerçekleştirilecek. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, kayıt dışı turizm gelirlerinin bundan sonra Alanya'da gerçekleştirilemeyeceğini söyleyerek, "Dürüst çalışan turizmciyle, legal olmayan yollardan gelir elde eden sahte turizmcileri birbirinden ayıracağız. Alanya'da 'kaliteli turizm' kültürünü oturtarak gelir düzeyi yüksek olan turisti bölgemize çekmemiz gerekiyor. Turizm, otelcisinden tur operatörüne, yerel yönetimlerden esnafına kadar bir ahenk içerisinde sürdürülebilirse kaliteli turizm olur. Eğer dişlilerden birisi aksıyorsa, bu kaliteli turizm olmaz. Bir bölgede turizm esnafı para kazanamıyorsa orada bir sorun var demektir. Bu yüzden esnafımızdan, çevrelerinde gördükleri kaçak turizm faaliyetlerini birliğimize şikayet etmelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

#

21 May 2012 - 00:21 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber