Kayıp valiz tazminatında yeni tavan fiyatı

AB MAHKEMESİ: Havayolu şirketleri valiz başına 1.100 Euro’ya kadar mesul.

Avrupa Birliği Yüksek Mahkemesi kayıp valiz tazminatı konusunda bir tavan rakamı açıkladı. Havayolu şirketlerinin mesul olduğu bagaj kayıplarında, bagaj sahibine valiz başı en fazla 1.100 Euro’ya kadar tazminat ödeyecek. Alman ‘Hamburger Abendblatt’ gazetesinin haberine göre, Avrupa Birliği Üst Mahkemesi bu karara hukuk uzmanlarının hazırladığı rapor sonucu vardı. Konuyu AB üst mahkemesine taşıyan olayda, bir İspanyol vatandaşının İspanya’dan Portekiz’in Porto kentine yaptığı uçak seyahati esnasında valizinin kaybolmuştu. Uçak şirketini mahkemeye veren İspanyol vatandaşı, valizinde 2.700 Euro değerinde malzemenin bulunduğunu ispat etmişti. Ayrıca valizdeki manevi değer taşıyan malzemeler için ilave 500 Euro isteyen davacıya, bu karardan sonra en fazla 1.100 Euro ödenecek.

#

01 Şub 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber