İtalya’nın dünyaca ünlü bölgesi göz kamaştırıyor

Alp Dağları'nın güneyinde bulunan Dolomitler bölgesi'nde bulunan Cortina D'Ampezzo, İtalya'nın dünyaca ünlü turistik yerleri arasında yer alıyor

i4
i5
+5
Haber albümü için resme tıklayın

KIŞIN kayakseverlere kayak merkezi olarak hizmet veren bölge, yaz aylarında da doğa tutkunlarının uğrak noktaları arasında.

1956 Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan bölge, çok sayıda ve değişik kayak pistleri, dağlık manzaraları, konaklama tesisleri, alışveriş dükkanları ve “apreski” yaşamı ile tanınıyor.

1000 yıllık bir geçmişe sahip bölgenin yaz nüfusu 6 bin iken kış nüfusu 60 bin dolaylarında.

Bölge Avrupa jet-set ve aristokrasisinin de gözde mekanlarından, ancak buraya gelen turistler aristokratları ve ünlüleri kıyafet yarıştırırken değil, günlük halleriyle görüyorlar.

Dolomitler bölgesi ayrıca UNESCO Dünya Doğal Mirası listesinde de yer alıyor.

20 Eyl 2017 - 17:34 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber