İngiliz pazarında büyük sıçrama

İngiliz pazarında Antalya ilgisinin 2019’da arttığı, turizm devi Thomas Cook gibi firmaların seyahat rezervasyonlarının geçen yıla oranla yaklaşık ikiye katlandığı belirtildi

İNGİLTERE’nin en büyük seyahat acentelerinden Thomas Cook, Türkiye’ye yönelik paket tur rezervasyonlarında geçen yıla göre iki kat artış yaşandığını açıkladı. Avrupa basınında da yer alan verilere göre, İngiltere’nin Brexit kararıyla Avrupa Birliği’nden (AB) anlaşmasız ayrılık tartışmaları sonrası ülkedeki tatilciler gelecek yaz dönemi için ağırlıklı olarak Antalya ve Muğla’yı tercih etti. Thomas Cook İdari Direktörü Chris Mottershead, ülkenin güney sahilindeki turizm merkezlerinin ‘2019 yazı için açık ara en gözde tatil yerleri’ olduğunu belirtti.
STERLİN’İN DEĞER KAYBI
İngiliz turist rezervasyonlarının tüm Avrupa pazarıyla birlikte yükselişte olduğunu dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Sterlin’deki değer kaybı Türkiye’ye yaradı. Bu yükseliş 2023 yılına kadar aynı tempoda sürecektir. Esas amacımız gelirleri de arzu ettiğimiz seviyelere çıkarmak. 2019 yazı için gelen ilk rezervasyonlarında İngiliz pazarındaki fiyatlarda bir miktar artış oldu. Artarak devam edeceğini umuyoruz. 2023’ün turizm gelirlerinde dünya ortalamasını yakalamayı hedefliyoruz” diye bilgi verdi.
BÜYÜK SIÇRAMA YAŞANDI
İngiliz pazarında yaşanan büyük sıçramanın sektörü hareketlendirdiğini ifade eden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “İki ay önce anlaşmalar için İngiltere’ye gittiğimizde aldığımız izlenim çok umut vericiydi. Rezervasyon rakamları da beklediğimiz durumu yansıtıyor. Talebin yoğunluğu ve fiyatların istediğimiz seviyede olması sektörde ciddi bir rahatlama sağladı. Şu anda bütün pazarlarda öndeyiz. 2018’e göre gerilediğimiz hiçbir pazar yok. 2019’a çok umutla başladık. Bütün yıl da böyle sürecek” dedi.
HEM GELİR HEM DE SAYI
Avrupa ülkeleri arasında en büyük yükselişin İngiliz paket tur rezervasyonlarında yaşandığını belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Komisyonu Başkanı Recep Yavuz, “Acente verileri en az yüzde 28’lik bir artış gösteriyor. 2019’un hem gelir hem de sayı olarak en iyi yıl olacağı görülüyor. İngiltere’nin bazı Avrupa ülkelerinin acenteleri, iki kat artış bekliyor. Bu olumlu tablo yılın turizm rakamlarına yüzde 9 ile 13 arası bir yükseliş olarak yansıyacak” açıklamasında bulundu.
HIZLI YÜKSELİŞ İNGİLİZ BASININDA
İngiliz Guardian Gazetesi’nde yer alan bir haberde önceki yıllardaki siyasi gelişmeler nedeniyle yaşanan duraksamanın ardından Türkiye’nin İngiliz pazarına sıkı bir dönüş yaptığı aktarılıyor. Türkiye’nin, İngiliz ziyaretçiler için yeniden turizm haritasında olduğunu belirten Guardian, güney sahiline yapılan yaz rezervasyonlarında çok hızlı bir yükseliş olduğundan bahsediyor. Haberde, Türkiye’nin ödenen ücrete kıyasla çok yüksek hizmet verilen bir ülke olduğunu söyleyen Thomas Cook Yönetim Kurulu Başkanı Peter Fankhauser, “Türkiye yaz satışlarını canlandırdı” diyor. Antalya ve ülkenin diğer turizm merkezlerinin İngiliz turistler için yeniden cazip bir seçenek olduğunu duyuran İngiliz Times Gazetesi ise, İngiltere’nin Brexit oylamasını ertelemesi ve Türk Lirası’nın Sterlin karşısında güç kazanması bu tercihe gerekçe gösteriliyor.

14 Oca 2019 - 11:07 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber