Hasta güvenliği eğitimi aldılar

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık çalışanlarına 'Hasta Güvenliği' konulu eğitim semineri verdi

BU eğitimle birlikte hastane yönetimi, hizmet sunumu esnasında herhangi bir hata oluşmasını engellemeyi, olası bir hatadan hastanın zarar görmemesini sağlamayı, hata olasılığını ortadan kaldıracak bir sistem kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Eğitim Hemşiresi Öznur Kara Aktaş tarafından verilen eğitimde sağlık çalışanları hastaların zarar görmesine yol açabilecek her türlü işlem ve süreçlere karşı alınacak tedbir ve iyileştirme uygulamaları hakkında bilgilendirildi. Öznur Kara Aktaş, “Hasta güvenliğini olumsuz etkileyen konuların başında bilgilendirme eksikliği, yanlış hasta kayıt bilgisi girilmesi (hasta kimliği doğrulama), yanlış ilaç uygulaması, hastane enfeksiyonları, tesis güvenliğinde yaşanan aksaklıklar, uygun olmayan tıbbi atıklar (iğne ucu yaralanmaları) bulguların atlanması ve tetkiklerin eksik irdelenmesi sonucu teşhiste oluşan hatalar yer alıyor. Biz sağlık çalışanlarının hastaneye gelen her hastamıza güvenli bir çevre oluşturması, gerekli tedbirleri alarak hizmet sürekliliğini sağlaması gerekiyor" diye konuştu. Hastane yöneticisi Dr. Tevfik Yazan ise yaptığı açıklamada, “Hastalarımızın güvenli, sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde hastanemizden ayrılmaları için bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Personelimizin sürekli ve sağlıklı bir eğitim alması için hastane yönetimi olarak elimizden gelen gayreti ve önemi gösteriyoruz" dedi.

22 Eyl 2017 - 22:19 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber