'Estonyalılar son dakikacı'

Estonya Turizm Fuarı'nı değerlendiren ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Cimrin "Fiyatların düşeceğini bekleyen belli bir kesim var. Buna bağlı olarak son dakika satışları yoğun yaşanacak" dedi

ESTONYA'NIN en büyük seyahat fuarı olan Tourest 2016’da Alanya tanıtımı yapıldı. Alanya’yı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin temsil etti. ALTAV, fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı standı içinde kendine ayrılan alanda katıldı. Türkiye standında ayrıca Kemer Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi bölge olarak yer aldı. Stantta Türk Hava Yolları (THY) ve oteller de tanıtım yaptı. Antalya Bölgesi’nden birçok otel de tur operatörlerinin kendilerine tahsis ettiği stantlarda tesislerini tanıttılar.

'PROMOSYONLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ'

Fuarla ilgili izlenimlerini aktaran Cimrin, fuar süresince Estonca Alanya şehir rehberi, yeni baskı doğa sporları haritası ve rehberi, Alanya çantası, Alanya bilekliği gibi promosyonların ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Cimrin, şunları kaydetti: "Tallinn Büyükelçimiz Hayriye Kumaşçıoğlu, fuarda Türkiye stantlarını ziyaret etti ve tüm Türk katılımcıları fuarın birinci günü akşamı rezidansında ağırladı. ALTAV olarak katıldığımız bu ağırlamada Büyükelçimize Alanya’dan getirdiğimiz hediyelerimizi takdim ettik.

'YETKİLİLERDEN ÜSTÜN PERFORMANS'

Helsinki Turizm ve Kültür Tanıtma Ataşemiz olan ve Baltık ülkelerinden de sorumlu Arzu Emel Yıldız, Tallinn Büyükelçiliği Birinci Müsteşarımız Çiğdem Tenker Köksal ve Vilnius Büyükelçiliğimiz Ticaret Başmüşaviri Muhammet Karakaya fuar boyunca Türkiye standından ayrılmayarak diğer tüm fuarlara da örnek olması gereken mükemmel bir ev sahipliği yaptılar.

'BASIN DAVET EDİLDİ'

Fuar sırasında Estonyalı gazetecilerle yaptığımız toplantıda Alanya’ya basın gezisinde bulunmaları konusunda anlaştık. Söz konusu gezi 2016 Mart ya da Nisan aylarında gerçekleşecek.

Türkiye’ye turist getiren tur operatörleri Teztour, Novatours ve Goadventure yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde pazarın son durumu hakkında bilgi aldık ve Alanya ile ilgili yapabileceğimiz işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Helsinki Kültür ve Turizm Tanıtma Ataşemiz Arzu Emel Yıldız ile bir toplantı yaptık ve ortak tanıtım projeleri ile ilgili görüştük. THY'nin Tallinn Genel Müdürü Erkan İnce ile yaptığımız toplantıda THY seferleri ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı promosyonları hakkında bilgi aldık ve birlikte bazı işbirlikleri yapma konusunda görüş birliğine vardık.

'ALANYA'YI TERCİH EDİYORLAR'

Estonya, 1.3 milyon nüfusa sahip ve nüfusunun yüzde 28’i Rus kökenli. Estonlar genel olarak sezon başında ve sezon sonunda yurtdışına çıkmaktalar, bu şekilde düşük sezonu desteklemelerinden dolayı nüfuslarının azlığına rağmen önem arz ediyorlar. Baltık ülkeleri içinde en güçlü ekonomiye sahip olan Estonya’da yurtdışı tatil oranları İskandinav ülkeleri kadar yüksek olmamakla birlikte artan bir seyir izlemekte. Türkiye’de Alanya'nın yanında Kemer ve Belek, en çok tercih edilen bölgeler olarak ön planda.

'63 BİN KİŞİ TÜRKİYE’YE GELDİ'

2015 yılında 63 bin 363 kişi Türkiye’ye gelmiş ve 2014’e göre yüzde 14’lük artış sağlanmış. Pazardaki 3 büyük operatör olan Teztour, Novatours ve Goadventure yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde elde ettiğimiz sonuca göre, tur operatörleri 2015’deki artışla yakalanan rakamı 2016 sezonunda korumaya çalışacaklar.

'SON DAKİKA SATIŞLARI BEKLENİYOR'

Edindiğimiz bir başka izlenim de, fiyatların düşeceğini bekleyen belli bir kesimin varlığı ve buna dayalı olarak son dakika satışlarının yoğun yaşanacak olması. ALTAV olarak Estonya pazarına yönelik çalışmalarımız fuarda sağladığımız temaslar sayesinde daha da ileri götürülecek ve yıl boyunca devam edecek."

18 Şub 2016 - 22:25 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber