'Destek kapsamı genişlemeli'

Turizmciler, tur operatörlerine yapılacak 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamının genişletilerek, Ekim ve Kasım ayları için de uygulanmasını istediler

TÜRKİYE Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)

Antalya Bölgesel Toplantısı, Aska Lara Otel'de yapıldı. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili katıldı.

Toplantıda görüşülenlerle ilgili TYD’den yapılan açıklama şöyle: “Bağımsız devletler topluluğundan turizm yörelerine yapılacak uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği verilmesi ve bu pazarlardan yılda 400 bin ve üzeri turist getiren tur operatörlerine kolay finansman kredisi temini projeleri bire bir Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in yönettiği projelerdir. Başbakan nezdinde Ekonomi Bakanı, Maliye Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Turizm Bakanı ve turizmcilerin katılımıyla bir nevi mini bakanlar kurulu toplantısında değerlendirilmiş ve hızla kabul edilmiş projelerdir. Bu soruna hızlı müdahale edilmesinde ve karar alınmasında etkin rolü olan Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’e sektör teşekkürü bir borç bilmektedir. Ancak işin bürokrasisi, alınan kararların uygulama süreçlerini uzattığı için etkisi maalesef beklentilerden daha az olacaktır. Sektör olarak talebimiz, sezon başında yaşanacak kayıpların yaz sezonunun kasım sonuna kadar uzatılarak telafisi edilebilmesi için aynı yakıt desteklerinin, şimdiden ilan edilerek, ekim ve kasım ayları için de ayrım yapılmaksızın tüm yurtdışı pazarlarına yönelik olarak verilmesidir."

18 Nis 2015 - 10:54 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber