Çavuşoğlu: Gelecek yıl Almanya pazarında turist patlaması olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Gelecek sene Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden gelecek turist sayısında artış olacak, talepler patlamaya başladı. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar" dedi

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, OTI Holding'in kuruluşunun 25'inci yılı etkinlikleri kapsamında Belek'teki bir otelde düzenlenen gala yemeğine katıldı. Galada yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın acente sahibi, havayolu şirket temsilcileri ve operasyon müdürleri de yer aldı. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılında yılda 13 milyon turist sayısından 2014 yılında 34 milyon turist sayısına ulaşıldığını belirtti. 2015 ve 2016'da Türkiye'ye gelen turist sayısında biraz düşüş olduğundan bahseden Bakan Çavuşoğlu "Ülkelerimiz arasında görüş ayrılıkları olabilir. Bazı sorunlar da yaşanabilir. Bizlerin görevi diyalog yoluyla o sorunları aşmak. Bu konuda samimi çabalar sarf ettiğimizi bilmenizi isteriz ama siyasetçiler özellikle bir sorun yaşandığı zaman kendi vatandaşlarını, yani sivil halkı cezalandırıcı adımlardan kaçınmalıdır. Ama bu sene turist sayısının artmaya başladığını gördük" diye konuştu.
'TÜRKİYE'YE GERİ GELMEK İSTİYORLAR'
Antalya'ya gelen, golf oynayanların sayısının arttığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Golf sektörünü inceleme turuna çıktık. Bir Alman bana şunu söyledi, 'Bizim siyasetçiler Türkiye'ye gitmememiz için telkinde bulunuyor ama buranın tadını İngilizler çıkarıyor.' Doğru, İngiltere'den gelen turist sayısında artış var. Gelecek sene Almanya'dan, Avrupa'nın her yerinden gelen turist sayısında artış olacak, talepler patlamaya başladı. Son iki sene gittikleri yerden memnun kalmadılar ve oralarda soyuldukların söylüyorlar. Türkiye'ye geri gelmek istiyorlar. Bizim farkımız, insanı çok seviyoruz ve insana hizmet etmekten, insanları memnun etmekten mutlu oluyoruz. O nedenle turizm sektöründe, hizmet sektörümüz dünyada en önde. Türk Hava Yolları'ndan daha iyi bir hava yolu şirketi var mı? Özel havayolu şirketlerimiz de aynı iyi. Çok kaliteli otellerimiz de var."
‘PARİS NE KADAR GÜVENLİ İSE 
 ANTALYA O KADAR GÜVENLİDİR’

Galada konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da turizmin gelişmesine yerli ve yabancı şirketlerin büyük katkısı olduğunu anlattı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Türkiye'nin, dünyanın en çok turist ağırlayan altıncı ülkesi olduğunu belirtti. Türkiye'ye gelen her turisti Tanrı misafiri olarak gördüklerini dile getiren Yayman, "Berlin ne kadar güvenli ise, İstanbul o kadar güvenlidir. Paris ne kadar güvenli ise, Antalya o kadar güvenlidir" dedi. Galada Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rus Turizm Endüstrisi Başkanı Sergei Pavlovich Schipilko, Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Uluslararası Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Yılı Özel elçisi Michael Frenzel, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gerald Lawless de yer aldı.

23 Eki 2017 - 11:25 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

M. Rüştü Mat - İnşaAllah sayın bakan da bu tür söylemleri geçen yıl bu yıl içinde dinlemiştik ama sonuç ortada. Temennimiz olması ama bir türlü olmuor olmuor. Aman efendim gelecek yıl bu yılı da aramayalım da.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 11:25
07

Serkan Yanık - Sevgili bakan ne yazikki senin döneminde ucak düşürme ve cezası, Avrupa kapılarında referandum oy dilenciligi ve almanya ile lüzumsuz kavgalar sonuç alanya li inanılmaz cezalandırılmis oldu.ayrıca vizesiz avrupa dan almanya da cumhurbaşkanı ve size vize uygulaması geldi..Üzgünüm gerçekler bunlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 11:25
06

Gokhan Per - Bir atasozu vardir. Aç tavuk kendini bu buğday ambarında sanırmış. Insanlar işini kaybetmiş arkadaş hàlà pempe tablo çiziyor. Hoş böyle cahil toplum oldukça bunlar böyle desteksiz konuşur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 11:25
04

Veysel Gördü - çok güldm vAllahi teşekkrler Sayın Çavuşoğlu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 11:25
02

Merve - Patlamamı olacak ?buna önce siz inandınızmı?görürsem söylerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 11:25

Çorum Haber