"Arap acenteciler gelecek"

ALTİD Başkanı Burhan Sili, “BAKA Kuveyt Fam Trip Programı'yla gelir seviyesi yüksek ve uzun süreli tatil tercihi olan Arap turisti Alanya’ya kazandırmayı hedefliyoruz” dedi

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı Burhan Sili başkanlığında Rubi Platinum Otel'de yapıldı. Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yapılan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) "Kuveyt Fam Trip Programı" önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu. Gelir düzeyi yüksek tatilci kesimini Akdeniz çanağına çekmeyi hedefleyen program kapsamında Alanya'nın da payına düşeni alabilmesi için Kuveyt'in önemli seyahat acenteleri ve tur operatörü yetkililerinin konaklamalı olarak Alanya'ya getirilmesi görüşüldü. Bu kapsamda 25 Mayıs'ta Alanya'da olması beklenen heyet, ALTİD yönetimiyle birlikte Alanya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanırken bir yandan da turistik tesisleri inceleme fırsatı bulacak. ALTİD Başkanı Sili, Alanya turizmcileri ve esnafının gelir düzeyi yüksek tatilcilere hitap edebilmesi için farklı pazarlara girilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Alanya turizmini çeşitlendirmek adına BAKA'nın projelerinde başarı sağlayarak ülke kaynaklarını Alanya'ya kazandırıyoruz. 'BAKA Kuveyt Fam Trip Programı'yla da gelir seviyesi yüksek ve uzun süreli tatil tercihi olan Arap turisti bölgeye kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Toplantının diğer maddelerinde ise Alanya turizminin geleceğine yönelik istişare yapılabilmesi adına otel işletmecileriyle acentecileri bir araya getirecek toplantının önümüzdeki günlerde düzenlenmesi, 16 Mayıs ALTİD Sezon Açılış Programı'nın değerlendirilmesi, Kaymakamlık makamında yapılacak olan 'Gençlik Haftası' kutlama toplantısı konusu, Alanya sahillerine kazandırılması planlanan sağlık hizmetlerinin kapsamı, 3 Mayıs'ta Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi'nde yapılacak 'İş Kanunu ve İşçi Mevzuatı' konulu seminer görüşmeleri yapıldı.

30 Nis 2014 - 15:21 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber