Antalya'ya yeni oteller geliyor

Ekonomi Bakanlığı 2017 yılının aralık ayına ait yatırım teşvik belgelerinin listesini açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, aralık ayında toplam 34 turizm yatırımı için yatırım teşvik belgesi verilirken, bunlardan 19 tanesi komple yeni otel yatırımı, 9 tanesi yenileme ve 6 tanesi de öğrenci yurdu yatırımlarından oluştu. Aralık ayında 3 yıldızlı komple yeni otel yatırımlarına ve yenilemeye verilen teşviklerde önemli bir artış olduğu görüldü

ARALIK ayında verilen yatırım teşvik belgeleri ile toplam 19 yeni otel yapılacak. Yapılacak otellerden 3 tanesi 5 yıldızlı, 3 tanesi 4 yıldızlı, 7 tanesi 3 yıldızlı, 5 tanesi butik ve bir tanesi de lokantalı otel yatırımından oluştu.
493 MİLYON LİRALIK TEŞVİK
Bu ayda sektöre verilen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı 493 milyon lirayı bulurken, yeni tesisler hayata geçtiğinde Türkiye'deki otel yatağı stoğunda 2 bin 760 yeni yatak daha eklenmiş olacak.
5 YILDIZLI OTELLER NEREYE YAPILIYOR?
Aralık ayında yatırım teşvik belgesi alan 5 yıldızlı otel yatırımlarının 2 tanesi Antalya'ya oldu. Yazıcı Demir-Çelik Sanayi ve Turizm, Antalya'ya 350 yataklı otel ve 5 bin koltuklu kongre merkezi yapmak için 49 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Öte yandan KA Tasarım İnşaat ve Taahhüt Turizm de Antalya'ya 280 yataklı otel yapmak için 76 milyon 200 bin liralık yatırım teşvik belgesi aldı. 5 yıldızlı bir diğer tesis ise Shimal Turizm Otelcilik tarafından Gaziantep'e yapılacak.

16 Oca 2018 - 20:31 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber