Alternatif turizm çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin olumsuz propagandasını yaparak rezervasyon iptalleri ile turizmi baltalamaya çalışanlara en güzel cevabın huzur ve güven ortamı sağlanarak verildiğini söyledi

TESK Başkanı Palandöken, "Ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 5,5’luk artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldi. Turizm gelirlerimiz de 34 milyar 305 milyon dolar oldu. Turistin en çok ziyaret ettiği ülkeler sıralamasında 6’dan 5. sıraya doğru koşuyoruz. Cari açığın kapatılmasına döviz girdisiyle turizm gelirlerinin çok olumlu katkısı var. Bu yıl kaybedilen yıl olmamalı. Huzur ve güven ortamı içinde turizme verilen destekler iptal rezervasyonları geri getirir" dedi.

'TURİZMDE KAYIP YAŞANMAYACAK'

Çevre ülkelerden ülkemize gelen turist sayısında petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yapılan rezervasyon iptallerine de hükümetin derhal önlem aldığını ifade eden Palandöken, "Petrol gelirlerinin düşmesi nedeniyle iki ay içinde seyahat acentalarının organizasyonuyla, İran ile Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden gelen yolcu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği, tur operatörlerine de Hazine destekli kredi imkanı sağlanacak. Böylece kayıp yaşanmayacak. Gurbetçilerimizin de 5 milyona yaklaşan ziyaretleri gittikleri memleketlerine 6 milyar 289 milyon dolar nakit girişi sağladı. Ayrıca kış sporları, termal kaynaklarımız, golf ve rafting gibi alternatif turizm zenginliklerimizi geliştirmeliyiz. Unutmayalım turizmden gelen döviz girdisi açığımızı azaltıp, rezervlerimizi arttırıyor. Aynı zamanda ekonomiye de can veriyor" şeklinde konuştu.

11 Şub 2015 - 00:23 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber