Alanyalı Hollandalıların 'Normalleşme' sevinci

Dışişleri Bakanlığı’ndan Hollanda ile Türkiye’nin ilişkilerin normalleşmesi kararı çıkmasının ardından Alanya’da yerleşik olarak yaşayan Hollanda vatandaşlarını sevinç sardı.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Zirvesi kapsamında Hollandalı mevkidaşı Stef Blok'la bir görüşme gerçekleştirdiğini ve bu çerçevede, geçen yıl 11 Mart'ta meydana gelen ve ilişkileri bozan üzüntü verici olayları ele aldıklarını söyleyerek, Hollanda ile ilişkilerin bundan sonraki seyri için bir yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti. 
HOLLANDALI VATANDAŞLARINI SEVİNÇ SARDI 
Yaşanan gelişmelerin ardından Alanya’da yaşayan yerleşik Hollandalı vatandaşlarını sevinç sardı. Hollanda vatandaşı Hilde Dİjkstra, yaşanan bu gelişmenin çok güzel olduğu söyledi. Bu gelişmenin ilçedeki turizme çok büyük etkiler oluşturacağı söyleyen Dİjkstra,” Ben bu duruma gelmesinden çok memnunum, tüm Hollandalıların bu konuya çok sevineceğine inanıyorum” dedi. 
“HOLLANDALILARIN DA BU GELİŞMEYLE DAHA ÇOK İLÇEYE GELECEĞİNİ UMUYORUM” 
Hollanda vatandaşı Monique Van Voorthuizen ise ”Alanya için çok büyük bir gelişme. Sadece turizm için değil. Burada yaşayacak olan Hollandalıların da bu gelişmeyle daha çok geleceğini umuyorum” diye konuştu. 
“HOLLANDALILARIN DA BU GELİŞMEYLE DAHA ÇOK GELECEĞİNİ UMUYORUM” 
25 yıldır Alanya’da Hollandalılara yönelik restoran işleten Fuat Kılıç, bu gelişmenin kendileri için çok büyük bir sevinç olduğunu ifade etti. Kılıç,” Bu gelişmenin bizler ve turizm için çok önemli yeri olduğuna inanıyorum. Bundan sonrada daha iyi ilişkilerin olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
İLİŞKİLER 2017 MARTINDA GERİLMİŞTİ 
Hollanda hükümeti, Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumu döneminde, Hollanda'da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Çavuşoğlu'nun uçağına verilen iniş iznini iptal etmişti. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da 11 Mart 2017'de Rotterdam'daki Türk konsolosluğuna girişine izin vermeyen Hollandalı yetkililer, Kaya'nın korumalarını gözaltına almış ve kendisini polis eskortuyla Almanya'ya gitmeye zorlamıştı. 
Gelişmeler üzerine Türkiye, ülke dışında bulunan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisinin dönmemesini istemişti. İki ülke, diplomatik temsilini karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde tutuyordu.

21 Tem 2018 - 10:02 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber