‘Alanya'da neden olmasın’

TÜRK Hava Kurumu’nun Ankara’daki Etimesgut Türk Kuşu Eğitim Tesisleri deposunda hurda olarak bekleyen Dornier tipi uçağın, Antalya’ya getirilerek Divan Talya Oteli’nin sahilinden 50 metre açıkta bölge turizmi için batırılması, bu işlemin Alanya sularında da yapılıp yapılamayacağı konusunu gündeme getirdi.

Tolga ŞİLİL
Daha önceki yıllarda Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı tarafından Alanya açıklarına küçük gövdeli bir tekne batırılmıştı. Bu teknenin yetersiz kaldığı, daha büyük kullanılmayan savaş veya yolcu gemilerine ihtiyaç duyulduğu öğrenildi. 'CANLI POPÜLASYONUNU DA YÜKSELTİYOR' Alanya’da bulunan 5-6 dalış okulundan birisi olan Dolphin Dive’ın Genel Müdürü Turgay Bilen, diğer dalış okullarıyla birlikte yılda ortalama 10 bin kişiye dalış yaptırdıklarını ve yüzlerce kişiye de dalış sertifikası kazandırdıklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Divan Talya Otel açıklarında batırılan uçak hurdasının, bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Bilen, "Bizler de benzeri bir uçak hurdasını Alanya yarımadası açıklarında bir noktaya batırabilirsek hem Alanya turizmini çeşitlendiren tüplü dalış (Scuba Diving) konusunda rakiplerimize nazaran avantaj sağlar, hem de sualtı canlıları için yeni bir resif oluşturmuş oluruz ve Alanya’da hızla tükenen canlı popülasyonunu yükseltiriz. Alanya’da neden olmasın?" dedi. 'DAMLATAŞ AÇIKLARINDA HEYKELLER VAR' Su altı batıklarının dünyanın her yerinde haritalandırılarak belirlendiğini ve bu haritaya dahil olan bölgelerin dalış yapmak isteyen su altı sevdalılarının akınına uğradığını ifade eden Bilen, turizm tanıtımına büyük katkı sağlayan bu tip yapay resiflerin yurt dışında yapılan fuar çalışmaları kadar bölgenin tanıtımını kendiliğinden gerçekleştirdiğini belirtti. Alanya'nın Damlataş Plajı açıklarında, 29 metre derinlikte bulunan heykellerin bile turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü de dile getirdi.

#

08 Haz 2012 - 01:39 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber