Alanya sahillerinde bayram hareketliliği

En yüksek hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 27 derece ölçüldüğü Alanya'da Ramazan Bayramı tatilini geçiren turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu

EN yüksek hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 27 derece ölçüldüğü kentte Ramazan Bayramı tatilini geçiren turistler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Ramazan Bayramı tatilini Alanya'da geçiren yerli ve yabancı turistler, sahilleri doldurdu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede en yüksek hava sıcaklığı 39, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece ölçüldü. Alanya'da bayram tatilini geçiren vatandaşlar, plajları doldurdu. Yerli ve yabancı turistler, denize girerek serinlemeye çalıştı.

Alanya'nın dünyaca ünlü Kleopatra sahilinde yoğunluk oluşturan turistlerden bazıları, güneşlenmeyi tercih etti. Bazı vatandaşlar, merkezindeki parklarda ağaç gölgelerinde otururken, bazıları iskelede balık tuttu. Çocuklar ve gençler ise kale yamacından Akdeniz'in serin sularına atladı.

Öte yandan, Dim Çayın'da da yoğunluk yaşandı. İşletme sahipleri çok sakin geçen turizm sezonunun Ramazan Bayramı ile hareketlendiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte turizmle ilgili iyi haberlerin gelmesiyle yoğunluğun artacağını ifade eden işletme sahipleri, "Rusya ile oluşan anlaşma ortamından sonra tesisimize Rus turistlerin de gelmesini bekliyoruz. Şu an yoğunluk yerli turistlerde ama önümüzdeki günlerde Rus turistlerin Alanya'ya gelmesiyle eski yoğunluğumuzu kazanacağız." dedi.

06 Tem 2016 - 16:42 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber