Alanya Kalesi tanıtılacak

BAKANLIĞIN 2012’de Kültür turizmine yönelik çalışmaları tur operatörlerini bu alana çekmeye başladı. Turizmciler, hazırladıkları proje kapsamında, Antalya'ya gelen turistleri otellerden dışarı çıkartarak bölgenin Helenistik, Likya, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yerinde tanıtacak.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi, hazırladığı 'Kültürel ve Arkeolojik Varlıklarımızı Tanıyalım ve Tanıtalım Projesi' çerçevesinde, 2012'de 100 bin Avrupalı, İskandinav ve Rus kültür, tarih ve arkeoloji turizmi tutkununu Antalya'ya çekmeyi hedefliyor. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, projenin amacının, Antalya bölgesindeki kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizme kazandırmak olduğunu söyledi. Günyeli, "Hedefimiz yeni turizm sezonunda 100 bin kültür ve arkeoloji turizmi tutkununu Antalya'ya çekmek. İnternet üzerinde yapacağımız tanıtım ve rezervasyonlarla Selge, Olimpos, Patara, Tlos, Termesseos, Letoon, Noel Baba Müzesi, Myra, Perge, Seleukia, Xanthos, Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Aspendos Tiyatrosu, Likya Kaya Mezarları, Kekova ve Alanya Kalesi'ni cazip hale getireceğiz." diye konuştu.

#

09 Şub 2012 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber