Akdeniz'in gizemli güzeli, turistlerin gözdesi oldu

Tunus, Akdeniz ve Afrika'nın muhteşem bir sentezi. Tarihi, kültürü, doğası ve mutfağıyla Türk turistlerin de favori güzergahlarından olan Tunus, gezginlerin rüyalarını süslüyor

Akdeniz'in gizemli güzeli, turistlerin gözdesi oldu
Akdeniz'in gizemli güzeli, turistlerin gözdesi oldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ARAP Baharı sürecinden demokratik kazanımlarla çıkmayı başaran Tunus, son dönemin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. 11 milyon nüfusuyla Akdeniz'in ılık rüzgarıyla, Afrika çöllerinin rüzgarını bir arada hissedeceğiniz ender ülkelerden biri. Bu tatil sırasında hem denizin, hem de çöl kumunun tadını birlikte çıkarabilirsiniz. Hem de Avrupa'daki gibi ırkçı muameleye de maruz kalmazsınız, çünkü Tunus halkı Türkleri çok seviyor ve Türklere "kardeş" diye hitap ediyor.

3 BİN YILLIK TARİH
Akdeniz'in kıyısında, İtalya çizmesinin karşı tarafında yer alan Afrika ülkesi, 3 bin yıllık tarihi seyehat severlere tam bir kültür turizmi vaat ediyor. Kartaca İmparatorluğu, Romalılar, 300 yıl Osmanlı hakimiyetinden sonra Fransız sömürgesi haline gelen Tunus, 50 yıldır bağımsız bir devlet. Bu nedenle başkent Tunus'ta gezerken Fransız esintilerine rastlayacaksınız.

UNESCO DÜNYA MİRASI KARTACA
UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde bulunan Kartaca'yla tarihi bir seyre çıkıp diğer taraftan Akdeniz'de denize girmek, nefis deniz ürünlerini tatmak mümkün. Tunus, Roma'nın kültürel geçmişi ve geride bıraktıkları için bile başlı başına ziyaret edilebilecek ülkelerden biri. Berberi dilinde konaklanacak alan anlamına gelen Tunus, Fenike kökenli Kartaca Uygarlığıyla anılıyor. Ancak gelip geçmiş Arap ülkelerinin geride bıraktıkları da göz ardı edilemeyecek kadar güzel ve İslami mimarinin en güzel örneklerini de görmeniz için çok büyük bir fırsat.

TUNUS'TA GÖRMENİZ GEREKEN 12 YER
Olur da yolunuz düşerse Tunus'a yolunuz düşerse Tunus'ta mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için listeledik.

Tunus ve Susa tarihi kent merkezlerinde yürüyüş turu yapmayı ihmal etmeyin.
Dünyaca ünlü Bardo Mozaik Müzesi'ne ziyaret etmeden dönmeyin.
Fenikelilerin görkemli Antik Kartaca mutlaka görülmeli.
Mavi beyaz renkleriyle Sidi Bou Said Kasabası'na muhakkak gidin.
Başkent Tunis'in en hareketli, en turistik caddesi Habib Bourguiba.
Medina'da yer alan Arapça ismiyle Zeytuniyye Camii.
Bab-el Bahr. (Deniz kapısı)
Tunus'un eski şehir merkezi olan Medina.
Berberi şehri Matmata.
 Büyük Sahra Çölü – Douz – Tozeur.
Tunus'un batısında Akdeniz kıyısındaki en önemli şehri Bizerte.
Tunus'un kuzeyde Akdeniz kıyısında ve Cezayir sınırındaki şehri Tabarka görülmesi gereken yerlerden.

07 Mar 2018 - 18:09 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber