Akdağ'da sona doğru

Alanya’nın 30 yıllık hayali Akdağ Kayak Merkezi’nin eli kulağında. Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü Başkanı Handan Aydemir, ‘’Akdağ için çalışmalar hızlandı. Bakanlıktan gelen yetkililer yerinde incelemeler yaptı. Şuan Ankara’da Akdağ için temas halindeyiz’’ diyerek müjde verdi

ŞERİFE ÇOBAN

AKDAĞ Kayak Merkezi için bakanlık tarafından görevlendirilen yetkililer yerinde inceleme yaptı. Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü Başkanı Handan Aydemir süreç hakkında Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulundu. Aydemir, ‘’Akdağ için imar çalışmalarımız ve kurumlardan bilgi alışverişi devam ediyor. Şu anda Ankara’da temas halindeyiz. Bakanlıktan gelen yetkililerin hızlı bir şekilde işlerini yapabilmesi için onların işlerini kolaylaştırmak için yol açma çalışması başladı. Bakanlıktan gelen yetkililer şuanda 2. turlarını yapıyorlar. 15 gün sonra Kayak Federasyonu Başkanı, Spor Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı’ndan yetkililer gelecek. Tam anlamıyla o zaman Akdeniz Üniversitesi’nde yaptığımız çalıştay raporları da dikkate alınarak yeniden planlama yapılacak. Biz  kulüp olarak oraya suni bir gölet yapılmasını istiyorduk. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) Spor Bilimleri’nin bir bölümü orada olsun istiyorduk. Bunlar da dikkate alınarak planlama yapılacak. Bizim kulübümüz oraya defalarca çıktı ve her metrekaresinde kayak yaptı. O yüzden bölgeye en hakim olan bizleriz. O yüzden yol gösterici olmamızı istediler. Tekrar bizimle beraber çıkacaklar. Önce bizim projemizi dinleyecekler. Akabinde onlar planlama yapacaklar. Kulüp başkanı olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çok teşekkür etmek istiyorum’’ dedi.
‘AKDAĞ KIŞ TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK’
Alanya’nın kış turizmi için Akdağ’ın çok önemli olduğunu vurgulayan Caligo Apart Otel sahibi turizmci Suat Çavuşoğlu, ‘’ Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve turizm bakanlarına daha önce bu konuyu  ilettim. İvedi bir şekilde hem kayak liftlerimizin hem de golf turizminin kesinlikle teşvik verilerek yapılması gerektiğine inanıyoruz. Hükümet 200 milyon lira Ukrayna’ya yardım edeceğine bize biraz yardım etsin. Bizde oraya Akdağ Kayak Merkezi yapalım. Turizme para girdisi sağlayabileceği yerlere yatırım yapalım. Akdağ’ın açılması kış turizmini geliştirecek. Dolayısıyla kış turizminde para girdisi sağlayacak. Çünkü kışın Alanya’da bir çok otellerimiz kapalı bunu sağladığımız takdirde bir çok otelimizde açılmış olacak’’ dedi.
‘ALANYA AKDAĞ’A SAHİP ÇIKMALI’
Bakanlık tarafından atılan bu adımın Akdağ için önemli bir adım olduğunu söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ‘’Bakanlıktan Akdağ için yerinde inceleme yapmaları çok güzel. Turizmciyi mutlu edecek bir süreç umut ediyoruz ki aralarında yapılan görüşmelerden de güzel sonuçlar çıkar.  Aynı zamanda ALTAV başkanı olan Adem Murat Yücel turizme çeşitlilik anlamında Akdağ’ın her zaman yanında. Akdağ eğer açılacak olursa hiç şüphesiz ki kış sezonunda da bölgemizde hareket olacaktır. Fakat uzun bir süreç bu süreci sabırsızlıkla bekleyip gerekli desteği tüm Alanya olarak vermeliyiz. Tüm Alanya buna sahip çıkmalıdır’’ dedi.

15 Şub 2020 - 00:05 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber