Tükürdüğünü yalayabilmek!

ALANYA

Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirmek istediği hain darbe girişiminden tam iki hafta sonra, 27 Temmuz 2016'da Antalya'dan gelen (ve şu an tamamı FETÖ'den tutuklu bulunan veya görevden ihraç edilen) polis memurlarınca önce gözaltına alınmış, ardından 30 Temmuz 2016'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hakkında üretilen iddiaların içinin boş olduğu kısa sürede anlaşılmış, tam 5 gün sonra, 5 Ağustos 2016'da serbest bırakılmış, ancak o dönemin kaotik ortamı nedeniyle hakkında açılan dava devam etmişti. Ta ki 14 Eylül 2017 gününe kadar...

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun, Şahin’e yapılan FETÖ/PDY kumpasını belgeleyen takipsizlik kararını 14 Eylül'de vermesi, Alanya ticaret camiasında memnuniyetle karşılanırken, kimi çevreleri de üzdü, Şahin ve ona yakın isimlerin aklanması morallerini alt üst etti.

1 Ekim'de yapılacak ALTSO Genel Kurulu öncesi çakma gazeteciler vasıtasıyla Şahin aleyhinde haberler yaptıran, "FETÖ'cüden başkan olur mu?" diye yorumlar yaptıran, çakma gazetecilerin karıştığı adli vakalara Şahin'in ismini bulaştırıp itibarsızlaştırma kampanyalarına tüm hızıyla devam eden, hatta daha da ileri gidip sosyal medyada "Satın alınan Yargı takipsizlik kararı verdi" diyerek suç işleyip ortalığı ayağa kaldırmaya çalışan kimi çevreler, 1 Ekim'e kadar bu fütursuz saldırılarını sürdürecek mi, kamuoyu ve ticaret camiası gibi bizler de merakla ve ne yazık ki üzüntüyle bekliyoruz, izliyoruz.

2013'ün Haziran ayından bu yana ALTSO Başkanı olan Mehmet Şahin'in, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yakın dostluğuna rağmen, yani böylesi bir güce sahip olduğu halde ne kendisinin ne de yakın çevresinin hiçbir akçeli işe bulaşmaması, hiçbir devlet ihalesine girmemesi, üstelik ALTSO başkanlığı icrası sırasında pek çok giderini kendi cebinden karşılıyor olması, bugüne dek yaptığı hizmetler bir yana, 1 Ekim'deki kongre öncesi en büyük avantajı.

Bu arada...
"Medya Şahin'i destekliyor" ya da "Alanya medyası orantısız güç kullanıyor" gibi söylemler Alanya medyasına yapılan en büyük haksızlıktır.

Mesleğim icabı yerel medyayı ve yerel medya mensuplarının sosyal medya hesaplarını yakından takip eden bir gazeteci olarak, bu tür eleştirilerde bulunmak, Alanya'daki meslektaşlarıma ve güzide basın/yayın kuruluşlarına yapılacak en büyük hakarettir.

Gerek Mehmet Şahin'in gerekse Mustafa Tuna'nın haberleri tüm basın yayın organlarında ziyadesiyle yer almakta, her iki isim de gerek projelerine gerekse ziyaretlerine tüm medya kuruluşlarında geniş yer verdirmektedir.

Asıl mesele...
Bir tarafın "güzel", "olumlu", "muhteşem" haberlerini yapan bazı çakma gazetelerin, diğer tarafı nasıl ve ne ile suçladığı, nasıl saldırdığı, bunun karşılığında ne umduğu veya ne vaat edildiği sorusuna mantıklı cevaplar bulabilmektir.

Bir de...
Geçmişte yapılan bazı ALTSO seçimleri sürecinde kanlı bıçaklı olanların, seçim sürecinde yan yana bile gelemeyecek kadar birbirlerine saldıranların, "iki cihan bir araya gelse bir daha onunla bırakın aynı grupta yer almayı, aynı havayı bile solumam" diyenlerin, şimdi nasıl olup da sırf "Alanya yeniden bizim olsun, tek söz sahibi biz olalım" mantığı ile 2009'da tükürdüklerini yalıyor olmalarını biri bana izah ederse, işte o gün dünyanın en mutlu insanı olacağım, arz ederim...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber