Toklu'nun sır listesi

AKP

Genel Merkezi, yeni dönemin Alanya İlçe Başkanı için önümüzdeki hafta sonu İl Başkanı Rıza Sümer'le birlikte Antalya Koordinatörü Fuat Köktaş'ı Alanya'ya görevlendirdi.

Dün Yeni Alanya'nın "özel haber" logosu ile manşet haber olarak verdiği bu bilgiler, gün boyu siyasi kulislerde en çok konuşulan konuların başında geldi.

Sümer ve Köktaş Alanya'ya gelerek "Yeni dönemin Alanya İlçe Başkanı kim olmalı?" sorusuna yanıt arayacak, delegelerle ve partinin önde gelen isimleriyle görüşüp rapor hazırlayarak Ankara'ya gönderecek.

Bu uygulama aslında "parti içi kırgınlık küskünlük olmasın" diye AKP'nin yıllardır uyguladığı rutin bir çalışma.

Ancak duyumlarımıza göre, AKP'nin yeni İlçe Başkanı'nın ismi şimdiden belli oldu.

Bakın, "başkan adayı belli oldu" demiyorum, direkt "ilçe başkanı belirlendi" diyorum.

Peki, daha seçim olmadan bu nasıl olabiliyor?

Sağlam kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Mustafa Berberoğlu'nun "kongreye kadar ilçe başkanlığına devam ederim ama yeni dönemde yokum" açıklamasından günler önce partinin üst düzey isimleri Mustafa Toklu'nun yeni dönemin ilçe başkanı olmasına karar vermiş, iddiaya göre ise Berberoğlu bu bilginin kendisine bir şekilde ulaştırılmasının ardından "benden bu kadar" diye açıklama yapmış.

AKP'de, özellikle bol aday adaylı belediye seçimleri sürecinde adayın belli olmasından sonra aday olamayan diğer isimlerin partiye nasıl uzaklaştıkları, hatta rakip adaya çalıştığı iddiaları daha dün gibi hafızalarda.

Hal böyle olunca, AKP artık işini sağlama alıyor, bol aday adaylı bir şekilde kongre veya belediye seçimlerine girmek istemiyor, adayı önceden direkt belirliyor ve tek adayla seçime girerek, "Genel Merkez'in talimatı bu yönde. Herkes Ankara'nın belirlediği ismin etrafında kenetlenerek başarıya ulaşmaya çalışacak" mesajı veriyor.

Tıpkı Toklu'nun isminin günler önce belirlenip bunun fısıltı gazetesi aracılığı ile önce parti tabanına, ardından kamuoyuna duyurulması gibi.

Peki, iddialar gerçekleşir ve Toklu gerçekten de tek başına ilçe başkan adayı olarak seçime girip ipi göğüslerse 25 kişilik yönetim kurulu kimlerden oluşacak?

İşte zurnanın zırt dediği yer de tam burası.

Çünkü AKP'nin yıllardır özlemini çektiği "güçlü, her kesimi kucaklayıcı" yönetim modeline Toklu ile yeniden geçilmek isteniyor, 'Beyaz Alanyalılar' denilen zümreden epeydir kopuk olan, orta direk kesime pek hitap etmeyen geçmişteki AKP yönetimlerinin yerine, tavandan tabana her kesimin içinde olacağı yepyeni bir yönetim kadrosunun partiyi 2019'daki "Cumhurbaşkanlığı", "Genel" ve "Yerel" seçimlere götürmesi amaçlanıyor.

Toklu'nun ilçe başkanlığında oluşacak 25 kişilik yeni yönetime, artık partinin demirbaşı sayılan Şeyhmuz Kadıoğlu ile Serdar Sönmez'in girmesine kesin gözüyle bakılıyor, geçmişte Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak da görev alan Mehmet Ali Kiriş'in de yeni yönetime girecek en güçlü isimlerden biri olduğu konuşuluyor.

Kulislerde ismi Toklu gibi ilçe başkan adayı olarak geçen Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık'ın Toklu'nun sağ kolu olacağı, yeni dönemde "Başkan Yardımcısı" olarak görevlendirileceği, 2009'dan beri parti içinde Toklu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan Muammer Özbudak'ın da Toklu'nun kontenjanından listede kendine yer bulacağı ifade ediliyor.

Kadın Kolları Başkanı olarak başarılı çalışmalara imza atan Şükran Çalık'ın büyük ihtimalle görevine devam edeceği, etmemesi durumunda ise bu göreve aday en güçlü ismin, halen Gençlik Kolları'nda görevli olan, Genç Mikrofon etkinliğinin başrolündeki kişi olan Anıl Kara olduğu belirtiliyor.

Bu isimler şimdilik birer iddiadan ibaret.

Ama şu bir gerçek ki, Ankara eğer gerçekten de Toklu isminde karar kıldıysa, Toklu'yu şu 15-20 gün sıkıntılı bir süreç bekliyor.

30'dan 25'e düşürülen ana kademeye kimleri yazacak, 30'dan 13'e düşürülen yedek yönetim kadrosuna kimleri küstürmeden sığdırmaya çalışacak, Ankara'nın, Antalya'nın ve Alanya'daki parti tabanının talep ettiği pek çok ismi yönetime nasıl yerleştirecek, yönetime giremeyenlerin tavrı ne olacak, işte Toklu'yu bekleyen en önemli soru ve sorunlar bunlardır.

***

İNŞAAT RUHSATI ALTSO
SEÇİMİNİ Mİ BEKLİYOR?

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) 1 Ekim'de Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak organ seçimleri öncesi, 7 bin 300 faal üyeden 5 bin 805'i sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Toplam 24 komitenin kimlerden oluşacağının belirleneceği seçimler öncesi adaylar sahaya indi, projelerini anlatmaya devam ediyor.

Bir tarafta 2013'ün Haziran ayından bu yana ALTSO Başkanı olan, geride kalan 4 yılda önemli projelere imza atan ve yeni dönemde üyelerden yeniden vize isteyen Mehmet Şahin, diğer tarafta 2013'te kaybettiği seçimin rövanşını almak isteyen Mustafa Tuna var.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ALTSO seçimlerine müdahil olmayacaklarını açıklarken, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'in, aynı zamanda MHP'nin Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Tuna'ya gizli veya açık destek verip vermeyeceği günlerdir siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu arada, ALTSO seçimleri öncesi kim tarafından ortaya atıldığı bilinmeyen çeşitli iddialar dolaşıyor piyasada.

Alanya Belediyesi'nden bazı işgüzarların seçimde oy kullanacak üyelere telkinde bulundukları, inşaat ruhsatlarının bekletildiği, müteahhitlerin bu yüzden mağdur olduğu, seçim ofislerinde çekilen fotoğraflarda yer almayan esnaf ve müteahhitlere yine bazı işgüzarların telkinde bulunarak "Tuna'nın seçim ofisinde gözükün" dedikleri ileri sürülüyor.

Dün bu iddiaları, Alanya Belediyesi'nin (özel ricasıyla ismi bende saklı) üst düzey bir yöneticisine bizzat sordum, verdiği yanıt aynen şu oldu: "Bu ve benzer iddialar gerçeği yansıtmıyor. Alanya Belediyesi kurumsal bir yapıdadır, hizmet üretir, işi olan hiç kimse bekletilmez, işi görülüp uğurlanır."

ALTSO seçimleri öncesi bakalım daha neler duyacağız, hangi iddialar ortaya atılarak bilgi kirliliği yaratılacak, merakla ve en çok da endişeyle izlemeye devam ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber