Facebook sizi gizlice dinlemiyor!

Facebook, kullanıcılarını platform dahilindeki bir uygulama üzerinden dinlediğine yönelik iddialara yanıt verdi

THE Independent'ta yer alan bir makalede Facebook'un bir kullanıcısının telefonunun yakınlarında konuştuğu bir konuyla doğrudan ilgili başlıklara dair reklamlar göstermeye başladığı belirtilmiş ve bu da sosyal ağın cihazdaki mikrofon aracılığıyla kullanıcıları dinlediği söylentilerinin dolaşmasına yol açmıştı.
Nihayet konuya bir açıklık getiren Facebook, sosyal ağın reklamlar ya da Haber Akışı gönderileri için bilgi sağlamak adına mikrofonlardan yararlanmadığını belirtti ve şöyle devam etti: "Firmalar insanların ilgi alanları ve diğer demografik bilgilere dayanarak ilgili reklamları sunabiliyorlar, ama bunu yaparken bir ses kaydı koleksiyonundan yaralanmıyorlar."

07 Haz 2016 - 10:02 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber