Facebook arama motorunu güncelledi

Facebook, birkaç ay önce hayata geçirdiği ancak faydalı olmaktan çok kullanıcıların kafasını karıştırmaktan öteye gidemeyen arama motorunu güncelledi

Facebook, birkaç ay önce hayata geçirdiği ancak faydalı olmaktan çok kullanıcıların kafasını karıştırmaktan öteye gidemeyen arama motorunu güncelledi. Yapılan güncellemeyle Facebook içinde insanları, mekanları ve fotoğrafları bulmak daha da kolaylaşacak.

Facebook, Ocak ayında hayata geçen ancak kullanıcılarının ancak küçük bir kısmına ulaşabilen ‘Grafik Araması’ özelliğini güncelledi.

‘Kedi seven arkadaşlarım’ veya ‘Çin yemeği yiyebileceğim restoranlar’ gibi aramalarda spesifik kişi, mekan ve verileri sunan Grafik Araması, uzun süren test sürecinden dolayı 1.1 milyar kullanıcıya ulaşmakta çok kısıtlı kalmıştı.

Facebook, bugün itibariyle sayfalarının dil ayarı İngilizce olan kullanıcılarına ‘Graph Search’ hizmetini sunacaklarını açıkladı. Bazı kaynaklar ise hizmetin ilk olarak ABD'deki kullanıcılara sunulacağını belirtti.
Haberin devamı ↓reklam

Google gibi tüm interneti tarayabileceğiniz bir arama motoruna kıyasla, Graph Search Facebook içindeki sosyal çevreleri taramanızı sağlayacak.

SORU ÇIKARAN SORULAR
Facebook’un kullanıcıları daha fazla süre sayfada tutmak için hayata geçirdiği Graph Search, test sürecinde öncelikle mahremiyet konuların sıkıntılar yaşadı.

Hizmetin beta versiyonunu indiren ve insanların cinsel tercihleri gibi konularda arama yapan kullanıcılar, her türlü soruya cevap alabildiklerini fark etti.

Yahoo! News sitesinin haberine göre, bu konuda araştırma yapan bir internet sitesi, ‘hayat kadınlarından hoşlanan evli çiftler’ veya ‘X adlı  işyerinde ırkçı olanlar’ gibi aramalar yapıldığında en az 100 sonuç çıktığını belirtti.

GOOGLE YİNE ÖNDE
Kullanıcıların sayfa ve yorum beğenilerinden paylaştıkları tüm içeriklere kadar kategorize ederek sonuçlar sunan Graph Search, istenmeyen ve yanlış anlaşılmalara yol açabilecek durumlar ortaya çıkmaması için güncellendi.

Facebook gizlilik ve  güvenlik direktörü Nicky Colaco, ‘gizlilik ayarlarında kötü sürprizleri engellemek için ek ayarlar sunacaklarını’ belirtti.

Mobilde büyük yatırımlar yapan Facebook, kullanıcı sayısını 1.1 milyara sabitlemiş olsa da kullanıcılarını sosyal ağda daha fazla vakit geçirmeye ikna edemiyor.

Araştırma şirketi eMarketer’ın verilerine göre, Google 2013’te ABD’deki dijital reklam harcamalarının yüzde 42’sinin gerçekleşeceği platform olacak. Facebook’un oranı ise sadece yüzde 7.

08 Tem 2013 - 17:47 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber