Dikkat! Telefon faturanız yüksek geliyorsa...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), yurt dışına çıkacak vatandaşların cep telefonu faturalarının yüksek gelmemesi için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin broşür hazırlandı

YURT

dışındaki yüksek cep telefonufaturalarına dikkat çekmek için hazırlanan broşürde BTK Başkanı Tayfun Acarer'in de görüşlerine yer verildi.

Yurt dışında veri ücretlerinin yüksek olduğunu belirten Acarer, yurt dışına çıkan vatandaşların yüksek cep faturaları nedeniyle şikayetlerinin arttığını kaydetti.

Abonelerin, yüksek faturalarla karşılaşmalarının önlenmesi ve fatura tutarlarının kontrol edilebilmesi amacıyla BTK tarafından Fatura Üst Sınırı Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar'ın hazırlandığını anımsatan Acarer, buna göre uluslararası mobil veri dolaşım hizmetinden yararlanan abonelerin, veri kullanım tutarları 100 ve 250 liraya ulaştığında mobil işletmeciler tarafından bilgilendirilmesi zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

Yurt dışında cep telefonu faturalarının yüksek gelmemesi için broşürde şu uyarılarda bulundu: "Yurt dışında internet kullanımınızdan kaynaklanan veya telefonunuza kayıtlı programların güncellenmesi gibi nedenlerden doğabilecek yüksek veri kullanımının oluşmaması için telefonunuzun ayarlar menüsünden veri alışverişinin açık olup olmadığını kontrol ediniz. İşletmeciniz tarafından size gönderilen kısa mesajda yer alan tarife bilgilendirmesini dikkatlice okuyunuz. İşletmecinizin yurt dışında geçerli tarifeleri hakkında bilgi edinerek, size en uygun yurt dışı tarife/pakete kaydolmanızın size büyük avantajlar sağlayacağını unutmayınız.

Kaydolduğunuz tarife/pakete ilişkin kullanımlarınızı gözden geçirerek kontrol ediniz.

İşletmeciniz tarafından belirtilmediği müddetçe yurt içindeki paketlerin yurt dışında geçerli olmadığını unutmayınız.

Yurt dışındayken, arama yapmanızın yanında aranıldığınızda da ücretlendirileceğinizi unutmayınız."

22 Oca 2015 - 15:07 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber