Blackberry tamamen Android'e taşınıyor

Geçtiğimiz aylarda ilk Android işletim sistemli telefonu Blackberry Priv'i satışa sunan Blackberry'nin kendi işletim sistemi Blackberry OS'i tamamen bırakacağı ve geliştirmeyeceği dedikoduları ortaya çıkmıştı

LAS Vegas'ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2016'da konuşan Blackberry CEO'su John Chen bu yıl içinde iki yeni Android telefon tanıtacaklarını açıkladı. Yeni tanıtılacak telefonların Blackberry Priv'den hem tasarımsal hem de teknik özellik bakımından farklı olması bekleniyor.

 

Akıllı telefon devrinden önce en popüler telefon markalarından olan Blackberry kullanıcıların oldukça yoğun ilgisiyle karşılaşıyordu. Ancak gün geçtikçe gelişen teknolojiyi uzaktan seyreden ve inovatif çözümler üretemeyen Blackberry bir süre sonra koltuğunu diğer şirketlere kaptırarak telefon piyasasındaki eski baskınlığını kaybetmişti. Blackberry her ne kadar kendi işletim sistemini kullanan akıllı telefonları pazara sunsa bile bu telefonlar tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermiyordu. Bu durum üzerine ilk ciddi adımını Blackberry Priv telefonuyla atan şirket hem dokunmatik hem de fiziksel klavye barındıran bir Android telefonla bu piyasada tekrar varım demişti.

 

Zaten uzun zamandır kendi işletim sistemi Blackberry OS'i güncellemeyen şirketin sadece Android telefonlara odaklanacağı ve kendi işletim sistemini sona erdireceği söyleniyor. Her ne kadar resmi olarak Blackberry OS terk edilmese bile CEO John Chen'in açıklamalarını ve Blackberry'nin izlediği yeni stratejisini göz önüne aldığımızda bu söylenti doğru olabilir.

 

Blackberry Android telefonlarında diğer markalardan farklı olarak akıllı telefona fiziksel klavyeyi dahili olarak sunmak gibi kendine has özellikleri ekleyerek eski Blackberry fanatiklerini tekrar kendi markasına döndürmek ve tıpkı eskisi gibi büyük bir marka değeri yaratmak istiyor. Blackberry'nin ilk Androidli telefonu Priv özellikle fiyatı bakımından eleştirilmişti. Blackberry'nin başarılı olup olmayacağını hep beraber göreceğiz.

09 Oca 2016 - 13:40 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber