Tarihi maçı nasıl okumalıyız?

BUGÜNKÜ

yazıma geçmeden önce, Yeni Alanya Gazetesi ve köşemiz üzerinden Alanyaspor’u takip eden cezaevindeki kader mahkumlarına bekledikleri selamları gönderiyorum. Allah hepinize yardımcı olsun. Gazetemiz üzerinden gönderdiğiniz mektuplar bana ulaştırıldı. Ercan Aydın kardeşimizin rica ettiği forma siparişlerini hazırlayıp göndereceğim. Tüm mahkumlara Alanyaspor camiasından sevgilerle.

Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi galibiyet beklentim Trabzonspor maçından daha çok Gençlerbirliği maçında idi. Bunun yanında maç kadrosunu görünce ümitlerim tamamen maçtan puansız çıkacağımız şeklindeydi. Her ne kadar sezon başından bu yana futbolcuların arkasında duran ender kişilerden olsam da, bir çok nedene bağlı olarak kaybedebileceğimizi düşünüyordum. Tüm bu olumsuz düşüncelerle maç başladı ve 32. dakikada 3-0 yenik duruma düştük. Bakmayın siz maç sonu 'Ben demiştim' sözlerine. Kimsenin umudu falan yoktu. İşte o anda yılın golüne aday olabilecek oldukça ilginç, Vagner Love ürünü bir gol izledik. Bu gol mucizenin ilk adımı oldu.
Devre arasında halen umutsuzluk ön planda, Trabzonspor gibi üst düzey bir takımın maçı tutacağını düşünürken, sahada belki bir daha yaşamayacağımız şeyler oldu. Derken müsabaka, sevinçle beraber kazanmamızın adını koyamadığımız bir sebepler zinciri ile sona erdi. Maçtan 48 saat geçti ama şu ana kadar bunun sebebini bulamadım. Sadece sezon başından beridir klasik hale gelen ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı oyunumuzu oynamaya çalıştık. İki takım da kontrolsüz güç gibi gitti geldi. Maç içindeki 90 dakikaya baktığımız zaman adeta düş ürünü, fantastik bir hikaye gibi sona erdi. İnanın bu maçı yorumlamak zor, zira çok üstün bir oyun oynadık desek eyyam yapmış oluruz. Kısaca, öyle veya böyle kazandık diyerek işin içinden çıkalım. Futbol bir takım oyunu olsa da bazı oyuncular var ki sahada olmaları bile bir takım için büyük kazançtır. Diğer futbolcu arkadaşlar kızmasın ama Vagner Love gibi yıldızlara ayrıcalık yaparak diyorum ki; iyi ki varsın, seni seyretmek ayrı bir zevk.
Ve sayın Safet Susic, hocam ligin dörtte biri bitiyor ama halen tercihler ve dizilişlerde hata yapıyorsun. Bıkmadan usanmadan diyorum ki, geçen sezondan sadece 1 oyuncu kaybettik ama üstüne onlarca oyuncu alındı ve bu kurulan takım, üzerinde oynanmadığı sürece başarılı olur. Maçın yarısında hamle yapıyorsun ve bu sizi pozitif anlamda ön plana çıkarıyor. Bir kişi de sormalı, yaptığın hamlelerle maça başlasan şimdi puansal olarak neredeydik? Hafta içi bu futbolcularla siz birliktesiniz. Her maç bir takım iki ayrı 45 dakika oynamaz. Maç sonu açıklamalarına gelmek bile istemiyorum. Doğrucu Davut olmak için savaş bitmeden yenilgiyi kabullenen komutan gibisiniz. Size karşı ön yargılı değilim ama lütfen kazanırken bile hatalarınızı iyi analiz edin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber