Triatlon Günü

Alanya'da düzenlenecek Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda yaş grupları, genç kadınlar ve büyük kadınlar Yarışları var

 ALANYA'DA düzenlenecek Avrupa Triatlon Şampiyonası, yaş grupları, genç kadınlar ve büyük kadınlar yarışlarıyla başlayacak. Avrupa Triatlon Şampiyonası'nın basın toplantısı, dün Alanya Grand Kaptan Otel'de düzenlendi. Toplantıya Avrupa Triatlon Federasyonu (ETU) Başkanı Renato Bertrandi, Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Başkanı Hamdi Güneş ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu katıldı.
2 GÖZLEMCİ İZLEYECEK
Toplantıda konuşan ETU Başkanı Renato Bertrandi, 3 gün sürecek yarışlarda, daha önce Avrupa şampiyonu olan birçok sporcunun yarışacağını söyledi. Yaş grupları, elitler, küçükler ve karışık takım kategorilerinde yapılacak yarışları Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden 2 gözlemcinin de izleyeceğini belirten Bertrandi, "Bu gözlemciler özellikle karışık takım kategorisindeki yarışı gözlemleyecek. Eğer yeterli derecede başarılı bulurlarsa, Rio Olimpiyatları'nda bu dal da olabilecek. Bunun kararını burada verecekler. Bu bizim için çok önemli bir test olacak. Bu gözlemcilerden iyi not alacağımızı düşünüyorum. Eğer kabul edilirsek kararı Ekim ayında bize bildirecekler" dedi.
HEDEF RİO OLİMPİYATLARI
Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın Alanya'ya alınmasını 2011 yılında başardıklarına dikkati çeken TTF Başkanı Hamdi Güneş ise şöyle dedi:"Avrupa ülkelerinin federasyon başkanlarının katılımıyla ETU Genel Kurul'nun heyecanını da burada yaşıyoruz. Bu şampiyonada triatlonun her yaşta yapılabildiğini göreceğiz. Milli takım olarak elitlerde 6, gençlerde 7, paralimpik kategorisinde yarışacak 1 engelli sporcuyla mücadele edeceğiz. Milli takımımız 10 gündür Alanya'da kamp yapıyor. Sporcularımızın bu yarışta derece elde etmesini bekliyoruz. Hedefimiz 2016'da Rio'da yapılacak olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil etmek. Geçen yıl bu yarışın provasını yaptık ve çok eksiğimizin olmadığını gördük."
TÜRKİYE'DE İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da şunları söyledi:"Türkiye Avrupa Triatlon Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapıyor. Alanya 1991 yılında triatlonu Türkiye ile buluşturan bir kent. 1991 yılındaki amatör zihniyet bugün Alanya'da Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği imkanını tanıdı. Geçen 22 yılda birçok kişi amatörce ve profesyonelce emek verdi. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum."

14 Haz 2013 - 08:22 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber