TFF futbolda yeni kuralları anlattı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK Danışmanı Roberto Rosetti, yeni sezon öncesi gerçekleşen kural değişiklikleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

MHKBaşkanı Yusuf Namoğlu ve MHK Danışmanı Roberto Rosetti, TFF'nin Beykoz Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda, 2016-2017 sezonu öncesi yapılacak kural değişiklikleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
NAMOĞLU: "ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER VAR"
Toplantıda açıklamalarda bulunan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, "Merkez hakem komitemiz yeni bir kurul. Burada herkes hakem kökenli. Bu anlamda sizlerin dertlerini en iyi şekilde algılayacak bir arkadaş grubumuz. IFAB yakın tarihte bu kadar değişikliği ilk kez yapıyor. Çok önemli değişiklik var. Sonradan kulüplerimizin davet etmesi durumunda ayaklarına giderek hem kulüplere, hem takımlara, oyunculara aktarmayla ilgili bir ekip meydana getiriyoruz. Türkiye genelinde kulüplerin bu değişiklikleri çok iyi bilmesi gerekir" dedi.
ROSETTİ: "ASIL HEDEF OYUN KURALLARININ DAHA BASİT HALE GERİLMESİ"
MHK Danışmanı Rosetti ise sunumunda, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından 1 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe konulan ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nda da uygulanan oyun kuralları değişiklikleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Rosetti yaptığı açıklamada, "Bu toplantının çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü medya futbol için çok önemli. Bizim doğru bilgilere ihtiyacımız var. İşimizin bir parçası da doğru bilgilerle medya mensuplarını aydınlatmak. Bu seminerin temel konusu oyun kullarının değişikliği. Bu geniş değişiklikte asıl hedef oyun kurallarının daha basit hale gerilmesi. Gerçekte de daha adil bir futbol oyun kuralı oluşturmak. Hocalar, hakemler de bu değişikliklerin bir parçası. Bütün bu değişiklikleri hakemlere de açıkladık. Bu bütün dünyadaki futbol dünyasına verilen tek bir yönlendirme. Bu değişiklikler en son Euro 2016'da hazırlanan değişiklikler" diye konuştu.

09 Ağu 2016 - 13:18 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber