‘Sporda altın çağımız’

“FUTBOLDA, önce 2. Lig'e, önceki yıl da 1. Lig'e yükseldik. Şimdide Süper Ligdeyiz. Yeni stat için düğmeye bastık” diyen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Amatörlere önem veriyoruz. Basketbolda 2. ligde şampiyonluk mücadelesi veriyoruz.

Güreşte, okçulukta, tekvando, briç, motodragda birçok madalya ve kupayı müzeye taşıdık” dedi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediyespor bünyesi altında 7 branşta 438 sporcuları bulunduğunu, sporda altın çağı yaşadıklarını söyledi. Futbol, basketbol, güreş, tekvando, okçuluk, briç, motodrag olmak üzere 7 kategoride mücadele ettiklerini belirten Hızlı, eşi Mimar Nergis Hızlı ile sporu çok sevdiklerini söyledi. Hızlı, "Akhisar, spor kenti olma yolunda ilerliyor. Potada 2. Lig'e yükseldik. Futbolda önce 2. Lig, ardından 1. Lig sevinci yaşadık. Şimdide süper ligdeyiz. Sadece branş olarak bakmıyoruz, spor olarak bakıyoruz. Akhisar'ı bir spor kenti yapmakla ilgili gayretlerimiz var. Bundan sonra da başarılar geldikçe, belli bir periyotla farklı spor branşlarını da yaygınlaştırmaya çalışacağız. Kulüp olma yolunda ilerliyoruz. Bu başarılar aynı zamanda Akhisar kentinin de başarısıdır. İlçe olarak da spora önem veriyoruz. Tüm branşlarda birçok madalya ve kupayı müzemize götürdük. Kategorilerde yine zirveyi hedefleyeceğiz" dedi. Akhisar'a yeni bir stat için de düğmeye bastıklarını belirten Hızlı, "Bunun için projeyi hazırladık. 12 bin kişilik yeni stat, Akhisar Belediyespor'un gelecekteki maçlarını oynayacağı arena olacak. Amatörlere malzeme ve maddi desteğimiz sürecek. Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetim kurulu ile bir bütün olarak çalışıyoruz. Tüm kenti Akhisar Belediyespor sevgisi etrafında buluşmaya bekliyoruz

#

15 May 2012 - 01:13 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber