Protokolde kusursuz hizmet

Aytemiz Alanyaspor'un sahasında oynadığı Başakşehir maçında protokol ve VIP tribününe ikram hizmeti ALTİD Başkanı Burhan Sili'nin sahibi olduğu Titan Garden Hotel'in personeli tarafından verildi

AYTEMİZ Alanyaspor'un Alanya Oba Stadı'nda oynanan Trabzonspor maçında başlatılan ikram hizmeti, Medipol Başakşehir maçında da devam etti. Her maçta bir otelcinin üstlendiği ikram hizmetinin ikincisi, Medipol Başakşehir maçında Titan Garden Hotel tarafından verildi. ALTİD Başkanı Burhan Sili'nin sahibi olduğu Titan Garden Hotel'in personeli tarafından verilen hizmet protokolden ve maçı VIP tribününden izleyenlerden tam not aldı. Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Trabzonspor maçında Asia Beach Resort Hotel ile başlayan ikram hizmetinin Titan Garden Hotel ile devam ettiğini belirterek otel sahibi Burhan Sili ve personeline teşekkür etti.

03 Eki 2016 - 23:30 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber