Milli sporcu ömür boyu men edildi!

Milli atlet Aslı Çakır, doping nedeniyle, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ömür boyu pistlerden men edildi

2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarih yazan  Aslı, 3. kez dopingden ceza alarak, bu kez, Türk atletizm tarihinde adı dopingle  en çok anılan sporcu olarak tarihe geçti.
 
Londra Olimpiyatları'nın ardından biyolojik pasaportundaki anormal  veriler nedeniyle, (ilki 2004 Dünya Şampiyonası'nda olmak üzere)  ikinci kez  doping yapmaktan 8 yıl pistlerden men edilen, Uluslararası Spor Tahkim  Mahkemesine (CAS) verdiği özel bilgiler dolayısıyla cezası 4 yıla indirilen ve bu  sayede şubat ayında pistlere dönen milli atlet, bu kez ömür boyu men cezasından  kaçamadı.
 
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "Bu Aslı'nın başından bu yana gelen sürecinin bir sonucudur.  Dopinge bulaşana asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin."  dedi.
 
 Aslı'nın dopingle imtihanı
 
Aslı, ilk olarak 2004 Dünya Gençler Şampiyonası'nda doping yaptığı  gerekçesiyle 2 yıl müsabakalardan men edildi. Cezasını tamamlayan milli atlet,  2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanarak  tarihe geçti.
 
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), 2013'ün mart  ayında, Aslı'nın biyolojik pasaportundaki verilerde sapmalar bulunduğunu TAF'a  bildirerek, gerekli cezanın uygulanmasını istedi. TAF, milli atletin doping  kurallarına aykırı hareket etmediğine ve bu nedenle ceza tayinine yer olmadığına  karar verdi. Bunun üzerine IAAF, CAS'a başvurdu ve CAS Aslı'yı, ikinci kez doping  yapmaktan 8 yıl müsabakalardan men etti.
 
Daha sonra IAAF'ta patlak veren dopingde yolsuzluk ve rüşvet  skandalları, Aslı'ya yaradı. CAS, soruşturma sürecinde kendilerine faydalı  bilgiler verdiği gerekçesiyle Aslı'nın cezasını, 4 yıla indirdi.
 
Aslı, geçen yıl Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2016 Rio  Olimpiyatları'na katılabilmek için ek indirim talep etse de, bu talebi  reddedildi.
 
Aslı, tüm bu sürecin ardından bu yıl şubat ayında yapılan 2017 Avrupa  Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda, kulübü Üsküdar Belediyespor'un  formasıyla pistlere dönmüştü.

22 Eyl 2017 - 18:33 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber