Kupa'nın 2. finalisti: Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası yarı final 2. maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe 1-1′in rövanşında, Eskişehirspor'u uzatmaya giden maçta penaltılarla 5-2 mağlup ederek finalde Trabzonspor'un rakibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 - 1'in rövanşında Eskişehir'i ağırlayan Fenerbahçe, 90 dakikası 1-1 sona eren mücadeleden penaltılar sonunda 5-2 galip ayrıldı ve finale yükseldi. 

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER

Karşılaşmada ilk gol sesi, 17. dakikada geldi. Rodrigo Tello, Fenerbahçe ağlarını havalandırarak Eskişehirspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarının skorunu, 32. dakikada Pierre Webo belirledi: 1-1. İkinci yarıda her iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi ve 90 dakika sonunda da eşitlik bozulmadı. Karşılaşma, uzatmalarla devame etti.

NECATİ ATTI AMA...

Eskişehirspor, 93. dakikada organize bir atakla Fenerbahçe kalesine yüklendi. Alper'in arapasında topla buluşan Necati Ateş, şık bir vuruşla ağları havalandırdı ama karar ofsayt!

BARONİ, DİREĞE TAKILDI

Fenerbahçe, 118. dakikada gole çok yaklaştı. Cristian Baroni'nin rakibini geçerek yaptığı sert şut üst direkten oyun alanına geri döndü. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve penaltılara gidildi. Penaltılarda Fenerbahçe'de Baroni, Kuyt, Webo ve Mehmet Topuz topu ağlarla buluşturdu. Eskişehir'de ise; Diego ağları havalandırırken Necati ve Causic kaçırdı. Penaltılar sonunda, 5-2 galip geldi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. 

İBRAHİM YAZICI İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma, vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. Fenerbahçeli futbolcular sahaya çıkarken Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Eskişehirsporlu futbolcular da Kulüpler Birliği Vakfı’nın "Başımız Sağolsun" yazılı pankartını taşıdı. Futbolcular saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunurken de pankartı ellerinde tuttu. Türk Telekom kale arkası tribününün üst bölümündeki taraftarlar, Yazıcı’nın vefatına ilişkin açtıkları pankartta "Acının rengi olmaz" mesajını verdi.

#

09 May 2013 - 00:19 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber