Hedefi önce yürümek sonra şampiyonluk

Antalya'da her 1000 doğumdan birinde görülen spina bifida (omurilikte gelişim bozukluğu) hastalığıyla dünyaya gelen Simge Elif Poyraz (22), 4 ay önce başladığı halter sporunda ilk şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu

SOL ayağındaki kısmi felç nedeniyle tekerlekli sandalyeyle antrenmanlara gelen Simge Elif, zayıf ayak kaslarını güçlendirmek için başladığı halterde Avrupa şampiyonluğunu kazanıp, yeniden yürümeyi hayal ediyor. Fizik tedavi gördüğü sağlık merkezinde tanıştığı arkadaşının yönlendirmesiyle spora başlayan Simge Elif'in hayatı, halterdeki başarısıyla bir anda değişti. Zayıf sol ayak kaslarını geliştirmek için 4 aydır halter antrenmanı yapan Simge Elif, ilk ayında Konya'da katıldığı Türkiye şampiyonasında ikincilik kazandı. Kısa sürede ilk madalyasını kazanmanın sevincini yaşayan Simge Elif, gücünü herkese kanıtlamak için Avrupa şampiyonu olmayı ve tekerlekli sandalyeden kurtulup, yürümeyi çok istediğini söyledi. Halter sporunun kas gelişimine olumlu katkı sağladığını dile getiren Simge Elif, yeniden yürüyebilmek için çok çalışıp güçlenmek istediğini, bu süreçte de başarılarıyla anılan milli sporcu olmayı hedeflediğini anlattı.

18 Tem 2018 - 23:21 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber