Hakem hataları Alanyaspor'a 'illallah' dedirtti

Son haftalarda yaşanan hakem hatalarının canlarını çok yaktığını söyleyen Alanyaspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Fahri Özçelik, "Neden son dönemde bu kadar bariz hatalar Alanyaspor'a yapılıyor? Hakem hataları ile kaybettiğimiz ve elimizden alınan 10 puanın hesabını kim verecek?" dedi

AYTEMİZAlanyaspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Fahri Özçelik, son dönemde hakemlerin maçlarında yaptıkları bariz ve doğrudan sonuca etki eden hataları anlamakta çok güçlük çektiklerini söyledi. Bu sezon özellikle ligin 2'nci yarısında hakem hataları nedeniyle canlarının feci şekilde yandığını belirten Özçelik, "En az 10 puanımız güme gitti. Bu sezonunun 2'nci yarısında yaşadığımız hakem hataları inanılır gibi değil. Çok bariz, açık ve doğrudan sonuca endeksli hatalar yapıldı. Hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine, hem de Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanı ve yönetimine sesleniyoruz. Acaba bizim bilmediğimiz, Aytemiz Alanyaspor üzerinden yapılan hesaplar mı var? Tüm Türkiye'deki futbolseverler de biliyor ki, Aytemiz Alanyaspor sahaya çıkıyor ve topunu oynuyor. Hiçbir yan faktörle uğraşmıyor. Alanya'ya gelen bütün takımları, yöneticilerini ve taraftarlarını gerek maç öncesi, gerekse maç sonrası en iyi şekilde ağırlıyoruz. TFF temsilcileri ve hakemlerimize görevlerini en iyi şekilde sağlıklı bir şekilde yapmaları için her türlü ortamı hazırlıyoruz" dedi.

'OFSAYTA TÜM TÜRKİYE ANLAM VEREMEDİ'
Ülke futbolunun gelişmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirten Özçelik, "Bazı hakemler ortamın gerilmesi için sürekli yanlış kararlar verip duruyor. Ligin 2. yarısında '10 puanımız güme gitti' derken öylesine sallamıyoruz. Son oynadığımız Galatasaray maçında yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın kaldırdığı skandal ofsayt bayrağına Türkiye'de kimse bir anlam veremedi. Tüm yorumcular, 'Bu pozisyonda başka bir şey var' diyorlar. Acaba o başka şey nedir? Kemal Yılmaz çıksın açıklasın. İstanbul bölgesi hakemi olmasına rağmen bu sezon Galatasaray'ın 10'un üzerinde maçına çıkmış, son 10 haftada 5 Galatasaray maçında görev yapmış. Şimdi Kemal Yılmaz şaibe altında kalmak istemiyorsa çıksın bu pozisyonu anlatsın ve önce koşup sonra ofsayt bayrağını niye kaldırmış tüm Türkiye'ye izah etsin. Bir önceki maçta deplasmanda yardımcı hakem İbrahim Çağlar Uyarcan'ın gözünün önünde rakip oyuncu Adem Büyük golü elle attı. Aynı maçta bariz net penaltımız verilmedi. Rakipten atılması gereken oyuncular vardı, sarı kartla geçiştirildi. Alper Ulusoy acaba o gün Malatya'ya gezmeye mi gelmişti?" şeklinde konuştu.

'BU VEBALİN ALTINDAN KİMSE KALKAMAZ'
Ligin 26. haftasındaki Göztepe maçında hakem Özgür Yankaya'nın son dakikalarda Wallace Reis'in ceza sahası içinde Fernandes'i şortundan çekmesine penaltı kararı vermesi gerekirken, Fernandes'e sarı kart gösterdiğini ifade eden Metin Fahri Özçelik, "Fenerbehçe - Alanyaspor maçında da rakibimizin 2. golü ofsayttı, Osman Gökhan Bilir ofsaytı yakalayamadı. Aytemiz Alanyaspor - Atiker Konyaspor maçında Fırat Aydınus 2-3 pozisyonda penaltımızı veremedi. Bunlar ligin 2. yarısında yaşadığımız mağduriyetler. Şimdi MHK'ye ve hakemlere soruyoruz. Neden son dönemde bu kadar bariz hatalar Alanyaspor'a yapılıyor? Hakem hataları ile kaybettiğimiz ve elimizden alınan 10 puanın hesabını kim verecek? Bir camianın kaderiyle hakemlerin bu kadar oynaması doğru mu? Bu hataları yapanların vicdanı rahat mı? Bunlar gerçekten çok büyük masum hatalar mı? Bizler bu soruların cevabını vermekte çok zorlanıyoruz. İnşallah kalan haftalarda bu hatalar yapılmaz, ligin ve takımların kaderini takımlar çizer. Bu saatten sonra tek beklentimiz budur. Yoksa kimse bu veballerin altından kalkamaz" diye konuştu.

25 Nis 2018 - 14:54 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber