Göztepe - Aytemiz Alanyaspor maçı

Ligin flaş ekibi Göztepe ile deplasmanda karşılaşan Aytemiz Alanyaspor, Fırat Aydınus'un 2 net penaltısını vermediği maçta rakibi ile 3-3 berabere kaldı. Vagner Love'ın suskun kaldığı maçta turuncu yeşillilerin golleri Efecan, M'Billa ve Fernandes'ten geldi

Göztepe - A. Alanyaspor maçı
Göztepe - A. Alanyaspor maçı
Haber albümü için resme tıklayın

Göztepe - A. Alanyaspor maçı

SÜPER Lig'de 9. hafta maçında Göztepe ile Aytemiz Alanyaspor bu akşam Bornova Stadı'nda karşı karşıya geldi. Süper Lig'e bu yıl yükselmesine rağmen iyi bir performans sergileyen ve topladığı 16 puanla lider Galatasaray'ın ardından 2. basamakta yer alan Göztepe'ye, Aytemiz Alanyaspor 'Dur' dedi. Maça her iki takım da hızlı başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarım saatte oyunun hızlı temposu hiç eksilmedi. Göztepe'nin ataklarına karşılık veren Alanyaspor, hucüm oyuncularıyla bir çok pozisyondan yararlanamadı. 41'de eski Alanyasporlu futbolcu Tayfur Bingöl'ün kullandığı korner atışına ligin sürpriz golcüsü Jahovic topa iyi yükseldi ve kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.

M'BİLLA GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI

Aytemiz Alanyaspor, maçın ikinci yarısına Sackey-M'Billa değişikliği ile başladı. M'Billa'nın oyuna dahil olmasıyla hücumda güçlenen turuncu yeşilliler üst üste ataklar yaptı. 53'de Alanyaspor'un atağında top ceza alanı içerisinde Jahovic'in koluna değdi ancak hakem 'devam' dedi. 63'de Alanyaspor Fernandes'le iyi geldi. Oyuncunun içeriye ortasını Kadu eliyle kesti ancak hakem Fırat Aydınus yine 'devam' dedi. Aydınus'un kötü yönetimine rağmen 66'da Efecan'la eşitliği yakalan turuncu yeşilliler, üst üste 2 gol yiyince 3-1 geriye düştü. Oyundan düşmeyen ve 87'de M'billa ile farkı 1'e indiren Alanyaspor, 90+1'de ise Fernandes ile 3-3'ü yakaladı ve 1 puanı kurtardı. MAÇIN KARNESİ STAD: Bornova Stadı

HAKEMLER: Fırat Aydınus 4, Serkan Ok 6, Aleks Taşçıoğlu 6.

GÖZTEPE: Beto 5 (Dk.46 Günay 5), Traore 6, Rotman 6, Castro 6, Scarione 6, Mathieu 5 (Dk.56 Kosanovic 5), Jahovic 7, Selçuk 6, Kadu 5, Sabri 6, Tayfur 6 (Dk.84 Halil).

AYTEMİZALANYASPOR: Remy 6, Gassama 6, Welinton 6, Fofana 6 (Dk.71 Maniatis 3), N'Sakala 6, Taha 6, Sackey 5 (Dk.46 M'Billa 6), Emre Akbaba 6, Efecan 7, Fernandes 7, Vagner Love 6.

SARI KARTLAR: Milos Kosanovic (Göztepe), Isaac Sackey, Lamine Gassama, Emre Akbaba, Junior Fernandes, Fabrice N'Sakala (Aytemiz Alanyaspor)

GOLLER: Dk.41-74 Adis Jahovic, Dk.72 Andre Castro (Göztepe), Dk.66 Efecan Karaca, Dk.87 Etame, Dk.90+1 Junior Fernandes (Aytemiz Alanyaspor).

MAÇTAN DAKİKALAR 10' Alanyaspor Vagner Love ile soldan atak yaptı. Sol kanatta topla çizgiye kadar inen Love topu içeriye çevirmek istedi ancak savunma topu kornere çeldi. 18' Efecan'ın pasında sağda hareketlenen Gassama topla ceza alanı dışına gelince şutunu çekti ancak top auta gitti. 19' Alanyaspor Vagner Love ile gole çok yaklaştı. Rakip savunmanın hatasında top önünde kalan ve ceza alanı içine kadar giren Love, kaleci Beto ile karşı karşıya kaldı. Love'ın vuruşunu kaleci son anda ayaklarıyla engelledi. 27' Savunmanın arkasına sarkan Jahovic topu önüne aldı ve kaleci Remy ile karşı karşıya kaldı. Geriden gelen N'Sakala arkadan ayağını sokarak topu uzaklaştırdı. Yerde kalan Jahovic penaltı bekledi ancak hakem Fırat Aydınus 'devam' dedi. 39' Remy'nin degajında ileride topla buluşan Vagner Love, pasını Emre Akbaba'ya aktardı. Rakibini geçerek şutunu çekmek isteyen Emre dengesini kaybedince etkili bir vuruş yapamadı. 41' Göztepe'nin kazandığı serbest vuruşu Tayfur Bingöl kullandı. Tayfur'un ortasına iyi yükselen Adis Jahovic kafayı vurdu ve topu filelerle buluşturdu 1-0. Karşılaşmanın ilk yarısı Göztepe'nin üstünlüğü ile sona erdi. 46' Göztepe ikinci yarıya hızlı başladı. Aldığı pasla kaleye yönelen Jahovic bekletmeden şutunu çekti ancak top az farkla auta çıktı. 53' Alanyaspor'un atağında top ceza alanı içerisinde Jahovic'in koluna değdi ancak hakem 'devam' dedi. Hızlı hücuma kalkan Göztepe'de Tayfur-Jahovic paslaşmasında topa son dokunan Tayfur oldu ancak top üstten auta çıktı. 54' Alanyaspor Efecan'la sol kanattan iyi geldi. Efecan'ın içeriye yerden ortasına Vagner Love dokunmak istedi ancak Kadu son anda topu kornere çeldi. 66' Ceza alanı içerisinde Vagner Love'ın şutu rakip savunmaya çarptı ve sağ kanattaki M'Billa'nın önünde kaldı. M'Billa rakibine rağmen topu içeriye çevirdi. Topa gelişine vuran Efecan, takımının beraberlik golüne imza attı 1-1. 72' Tayfur sağ kanattan gelerek çaprazdan şutunu çekti. Remy'nin tokatlayarak uzaklaştırdığı top Castro'nun önünde kaldı. Castro'nun vuruşunda top filelerle buluştu 2-1. 74' Gassama'nın hatasında top Göztepeli oyuncularda kaldı. İçeriye yapılan ortaya savunma müdahale etti ancak top Adis Jahovic'in önünde kaldı. Jahovic'in şutunda top filelerle buluştu 3-1. 87' Kale içinde oluşan karambolde topa önce Vagner Love dokundu. Kaleciden seken topa bu kez M'Billa vurdu ve farkı 1'e indirdi 3-2. 90+1 Alanyaspor'un etkili atağında kale içinde Efecan topla buluştu. Efecan topu Fernandes'in önüne bıraktı. Şililin sert şutu filelerle buluştu 3-3. Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele bu skorla sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR - Karşılaşma futbola uygun bir zeminde ve yaklaşık 12 bin 500 futbolsever önünde oynandı. - Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, mücadeleyi turuncu yeşilli yöneticilerle birlikte izledi. - Aytemiz Alanyaspor'lu taraftarlar da yaklaşık 10 kişilik bir grupla takımlarını deplasmanda destekledi. - Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic, Başakşehir maçının ilk onbirini bozmadı ve Göztepe'de de aynı kadroyu oyuna sürdü.

20 Eki 2017 - 19:55 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber